Nabeschouwing Fortuna Sittard - FC Twente (2-1) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 14 augustus 2021 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt Fortuna Sittard het zaterdag 14 augustus 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in Fortuna Sittard Stadion in Sittard.

Via de Fortuna Sittard - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fortuna Sittard - FC Twente (2-1)

Het Eredivisie duel tussen Fortuna Sittard en FC Twente is onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis geëindigd in een 2-1 overwinning voor Fortuna Sittard. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 35e minuut door R. van Wolfswinkel, waarmee FC Twente met 0-1 de leiding nam. Fortuna Sittard kwam in de 60e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Seuntjens, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 80e minuut zette T. Lake zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Fortuna Sittard de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jochem Kamphuis, waardoor Fortuna Sittard dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Fortuna Sittard - FC Twente 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fortuna Sittard - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor M. Seuntjens Fortuna Sittard
33' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor R. van Wolfswinkel FC Twente
35' Doelpunt FC Twente Doelpunt R. van Wolfswinkel met assist van Q. Menig FC Twente 0-1
42' Wissel Fortuna Sittard Wissel D. Duarte voor G. Cox Fortuna Sittard
54' Wissel FC Twente Wissel M. Hilgers voor G. Smal FC Twente
60' Wissel Fortuna Sittard Wissel T. Lake voor R. Musaba Fortuna Sittard
60' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt M. Seuntjens met assist van T. Lake Fortuna Sittard 1-1
67' Wissel FC Twente Wissel M. Vlap voor D. Limnios FC Twente
67' Wissel FC Twente Wissel M. Sadilek voor R. Zerrouki FC Twente
72' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor D. Duarte Fortuna Sittard
80' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Q. Menig FC Twente
80' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt T. Lake met assist van T. Tekie Fortuna Sittard 2-1
83' Wissel FC Twente Wissel M. Ugalde voor J. Oosterwolde FC Twente
92' Wissel Fortuna Sittard Wissel T. Verlinden voor S. Baghdadi Fortuna Sittard
Video hoogtepunten en samenvatting Fortuna Sittard - FC Twente
Opstellingen Fortuna Sittard - FC Twente
De opstellingen van Fortuna Sittard en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fortuna Sittard gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Twente zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.