In de Eredivisie neemt NEC het vrijdag 20 augustus 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Goffertstadion in Nijmegen.

Via de NEC - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - PEC Zwolle (2-0)

Het Eredivisie duel tussen NEC en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk geëindigd in een 2-0 overwinning voor NEC. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. NEC kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van A. Akman. NEC vergrootte in de 42e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Okita op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 88e minuut moest PEC Zwolle verder met een man minder nadat S. Kersten een rode kaart had gekregen. Het lukte NEC in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van NEC.

Wedstrijdstatistieken NEC - PEC Zwolle
Goals
2
0
Balbezit
38%
62%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
4
3
Schoten totaal
8
19
Schoten op doel
4
3
Aanvallen
61
162
Gevaarlijke aanvallen
28
62
Passes
321
522
Overtredingen
15
15
Buitenspel
4
2
Corners
2
5
Wissels
4
4
LIVE NEC - PEC Zwolle 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
4' Doelpunt NEC Doelpunt A. Akman NEC 1-0
18' Gele kaart NEC Gele kaart voor M. Duelund NEC
19' Wissel PEC Zwolle Wissel T. van den Belt voor M. Saymak PEC Zwolle
36' Gele kaart NEC Gele kaart voor J. Okita NEC
42' Doelpunt NEC Doelpunt J. Okita met assist van M. Duelund NEC 2-0
53' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor P. Clement PEC Zwolle
54' Gele kaart NEC Gele kaart voor J. Bruijn NEC
63' Wissel NEC Wissel M. Mattsson voor J. Bruijn NEC
70' Wissel NEC Wissel E. Barreto voor M. Duelund NEC
72' Wissel PEC Zwolle Wissel C. Mpindi Landu voor R. Strieder PEC Zwolle
72' Wissel PEC Zwolle Wissel E. Reijnders voor G. Kastaneer PEC Zwolle
73' Gele kaart NEC Gele kaart voor S. El Karouani NEC
80' Wissel NEC Wissel O. ter Haar Romeny voor A. Akman NEC
81' Wissel NEC Wissel E. Tavsan voor J. Okita NEC
82' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor E. Reijnders PEC Zwolle
83' Wissel PEC Zwolle Wissel R. van den Berg voor D. Huiberts PEC Zwolle
85' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor T. van den Belt PEC Zwolle
88' Rode kaart PEC Zwolle Rode kaart voor S. Kersten PEC Zwolle
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - PEC Zwolle
Opstellingen NEC - PEC Zwolle

De opstellingen van beide teams zijn op dit moment nog niet bekend. Zodra de opstellingen bekend zijn zullen we deze hier vermelden.

Voorbeschouwing NEC - PEC Zwolle

NEC en PEC Zwolle treffen elkaar in de 2e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sander van der Eijk en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen NEC en PEC Zwolle in de Eredivisie vond plaats op 10 februari 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor PEC Zwolle. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is PEC Zwolle favoriet. 4 keer wist de ploeg van NEC te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor NEC. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst NEC 1
Winst PEC Zwolle 4
Gelijkspel 3
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel NEC op een 18e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 14e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
NEC - PEC Zwolle Opstelling NEC Opstelling PEC Zwolle Live NEC - PEC Zwolle Live NEC - PEC Zwolle kijken NEC - PEC Zwolle kijken Live NEC - PEC Zwolle stream NEC - PEC Zwolle Fox Sports Nabeschouwing NEC - PEC Zwolle Uitslag NEC - PEC Zwolle Statistieken NEC - PEC Zwolle Eredivisie 2021/2022 NEC - PEC Zwolle wedden NEC - PEC Zwolle gokken NEC - PEC Zwolle Unibet