Nabeschouwing PEC Zwolle - FC Twente (1-3) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 18 december 2021 - 21:00 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt PEC Zwolle het zaterdag 18 december 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - FC Twente (1-3)

Het Eredivisie duel tussen PEC Zwolle en FC Twente is onder leiding van scheidsrechter Alex Bos geëindigd in een 1-3 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door D. Limnios, waarmee FC Twente met 0-1 de leiding nam. FC Twente vergrootte in de 39e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Ugalde op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 52e minuut volgde een derde treffer van FC Twente, waarmee V. Misidjan zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 89 minuten deed S. Lagsir iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van PEC Zwolle werd verkleind tot 1-3. Hiermee kon een nederlaag voor PEC Zwolle echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor FC Twente.

LIVE PEC Zwolle - FC Twente 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt FC Twente Doelpunt D. Limnios FC Twente 0-1
39' Doelpunt FC Twente Doelpunt M. Ugalde met assist van M. Sadilek FC Twente 0-2
52' Doelpunt FC Twente Doelpunt V. Misidjan FC Twente 0-3
56' Wissel PEC Zwolle Wissel M. Saymak voor B. van Polen PEC Zwolle
60' Wissel FC Twente Wissel V. Cerny voor V. Misidjan FC Twente
60' Wissel FC Twente Wissel J. Bosch voor M. Vlap FC Twente
65' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Lagsir voor L. Adzic PEC Zwolle
66' Wissel PEC Zwolle Wissel R. Koolwijk voor R. Strieder PEC Zwolle
78' Wissel FC Twente Wissel R. van Wolfswinkel voor R. Zerrouki FC Twente
78' Wissel FC Twente Wissel D. Cleonise voor M. Ugalde FC Twente
81' Wissel PEC Zwolle Wissel G. Kastaneer voor S. Tedic PEC Zwolle
81' Wissel PEC Zwolle Wissel G. Caschili voor T. van den Belt PEC Zwolle
87' Wissel FC Twente Wissel D. Rots voor D. Limnios FC Twente
89' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt S. Lagsir met assist van E. Reijnders PEC Zwolle 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - FC Twente
Opstellingen PEC Zwolle - FC Twente
De opstellingen van PEC Zwolle en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PEC Zwolle gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en FC Twente zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Dick Schreuder
Coach Ron Jans
Voorbeschouwing PEC Zwolle - FC Twente

PEC Zwolle en FC Twente treffen elkaar in de 17e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alex Bos en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PEC Zwolle en FC Twente in de Eredivisie vond plaats op 10 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor PEC Zwolle. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide teams is FC Twente favoriet. 7 keer wist de ploeg van PEC Zwolle te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor PEC Zwolle. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst PEC Zwolle 3
Winst FC Twente 7
Gelijkspel 6
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PEC Zwolle op een 18e positie staat, terwijl we FC Twente terugvinden op de 6e plaats.