Nabeschouwing PSV - FC Groningen (5-2) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 28 augustus 2021 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt PSV het zaterdag 28 augustus 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de PSV - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - FC Groningen (5-2)

Het Eredivisie duel tussen PSV en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük geëindigd in een 5-2 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door C. Gakpo, waarmee PSV met 1-0 de leiding nam. FC Groningen kwam in de 15e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van C. Ngonge, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 18e minuut zette C. Ngonge zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FC Groningen de leiding in de wedstrijd nam.

Na 27 minuten was het M. El Hankouri die de bal in eigen doel werkte, waardoor PSV op 2-2 kwam te staan. PSV leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 51 minuten op voorsprong na een goal van A. Ramalho: 3-2. In de 56e minuut was het E. Zahavi van PSV wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Namens PSV mocht Bruma in de 96e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 5-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Serdar Gözübüyük bij een 5-2 eindstand in het voordeel van PSV.

LIVE PSV - FC Groningen 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt PSV Doelpunt C. Gakpo met assist van M. Gotze PSV 1-0
15' Doelpunt FC Groningen Doelpunt C. Ngonge FC Groningen 1-1
18' Doelpunt FC Groningen Doelpunt C. Ngonge FC Groningen 1-2
27' Eigen doelpunt PSV Eigen doelpunt M. El Hankouri PSV 2-2
51' Doelpunt PSV Doelpunt A. Ramalho met assist van C. Gakpo PSV 3-2
46' Wissel PSV Wissel P. Mwene voor P. Max PSV
46' Wissel PSV Wissel Y. Vertessen voor N. Madueke PSV
56' Doelpunt PSV Doelpunt E. Zahavi met assist van C. Gakpo PSV 4-2
61' Wissel FC Groningen Wissel J. Larsen voor P. Joosten FC Groningen
61' Wissel FC Groningen Wissel A. El Messaoudi voor M. de Leeuw FC Groningen
61' Wissel FC Groningen Wissel B. Meijer voor G. Gudmundsson FC Groningen
75' Wissel PSV Wissel O. Boscagli voor M. van Ginkel PSV
83' Wissel PSV Wissel Bruma voor E. Zahavi PSV
84' Wissel PSV Wissel R. Thomas voor C. Gakpo PSV
88' Wissel FC Groningen Wissel R. Postema voor C. Ngonge FC Groningen
88' Wissel FC Groningen Wissel D. van Kaam voor M. te Wierik FC Groningen
96' Doelpunt PSV Doelpunt Bruma met assist van M. Gotze PSV 5-2
97' Gele kaart PSV Gele kaart voor Bruma PSV
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - FC Groningen
Opstellingen PSV - FC Groningen
De opstellingen van PSV en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSV gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Danny Buijs
Voorbeschouwing PSV - FC Groningen

PSV en FC Groningen treffen elkaar in de 3e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSV en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 24 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide ploegen is PSV favoriet. De thuisploeg wist 19 keer te winnen, terwijl FC Groningen slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSV 19
Winst FC Groningen 5
Gelijkspel 8
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSV op een 2e positie staat, terwijl we FC Groningen terugvinden op de 7e plaats.