Nabeschouwing SC Cambuur - Vitesse (1-6) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 4 december 2021 - 18:45 uur



In de Eredivisie 2021/2022 neemt SC Cambuur het zaterdag 4 december 2021 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Vitesse. De wedstrijd wordt gespeeld in Cambuurstadion in Leeuwarden.

Via de SC Cambuur - Vitesse live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Cambuur - Vitesse (1-6)

Het Eredivisie duel tussen SC Cambuur en Vitesse is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük geëindigd in een 1-6 overwinning voor Vitesse. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-6 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door S. Tronstad, waarmee Vitesse met 0-1 de leiding nam. Vitesse vergrootte in de 30e minuut de voorsprong nadat het via een goal van L. Openda op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 36e minuut volgde een derde treffer van Vitesse, waarmee T. Buitink zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 41 minuten deed M. Tol iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van SC Cambuur werd verkleind tot 1-3. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 49e minuut nadat S. Tronstad namens Vitesse de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. In de 64e minuut was het L. Openda van Vitesse wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 1-5 scoorde. Namens Vitesse mocht N. Frederiksen in de 79e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 1-6.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Serdar Gözübüyük en eindigde de wedstrijd dus met een 1-6 stand in het voordeel van Vitesse.

Wedstrijdstatistieken SC Cambuur - Vitesse
Goals
1
6
Balbezit
48%
52%
Schoten totaal
6
19
Schoten op doel
1
10
Aanvallen
86
78
Gevaarlijke aanvallen
52
64
Passes
450
491
Overtredingen
11
6
Buitenspel
2
1
Corners
3
8
Wissels
4
5
LIVE SC Cambuur - Vitesse 1-6

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Cambuur - Vitesse teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
26' Doelpunt Vitesse Doelpunt S. Tronstad Vitesse 0-1
30' Doelpunt Vitesse Doelpunt L. Openda met assist van M. Wittek Vitesse 0-2
34' Wissel SC Cambuur Wissel M. Tol voor M. Paulissen SC Cambuur
36' Doelpunt Vitesse Doelpunt T. Buitink met assist van M. Wittek Vitesse 0-3
41' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt M. Tol met assist van E. Schouten SC Cambuur 1-3
49' Doelpunt Vitesse Doelpunt S. Tronstad met assist van M. Wittek Vitesse 1-4
56' Wissel SC Cambuur Wissel M. Gullit voor M. Breij SC Cambuur
59' Wissel Vitesse Wissel P. Vroegh voor Y. Gboho Vitesse
59' Wissel Vitesse Wissel N. Frederiksen voor T. Buitink Vitesse
64' Doelpunt Vitesse Doelpunt L. Openda Vitesse 1-5
71' Wissel Vitesse Wissel T. Hajek voor J. Rasmussen Vitesse
72' Wissel Vitesse Wissel T. Domgjoni voor S. Tronstad Vitesse
72' Wissel SC Cambuur Wissel S. Hendriks voor J. Jacobs SC Cambuur
72' Wissel SC Cambuur Wissel T. Boere voor R. Uldrikis SC Cambuur
79' Doelpunt Vitesse Doelpunt N. Frederiksen met assist van L. Openda Vitesse 1-6
84' Wissel Vitesse Wissel O. Darfalou voor L. Openda Vitesse
Video hoogtepunten en samenvatting SC Cambuur - Vitesse
Opstellingen SC Cambuur - Vitesse
De opstellingen van SC Cambuur en Vitesse zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Cambuur gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Vitesse zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Henk de Jong
Wissels SC Cambuur
# Speler Pos.
31 Brett Minnema K
12 Pieter Bos K
2 Jasper ter Heide V
15 Marco Tol V
23 Maxim Gullit V
33 Jhondly van der Meer M
30 Filip Yavorov Krastev M
17 Nick Doodeman A
21 Tamás Kiss A
19 Sam Hendriks A
9 Tom Boere A
Formatie 3-4-1-2
Coach Thomas Letsch
Voorbeschouwing SC Cambuur - Vitesse

SC Cambuur en Vitesse treffen elkaar in de 15e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Cambuur en Vitesse in de Eredivisie vond plaats op 16 januari 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Vitesse. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide teams is Vitesse favoriet. 4 keer wist de ploeg van SC Cambuur te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor SC Cambuur. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst SC Cambuur 1
Winst Vitesse 4
Gelijkspel 1
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Cambuur op een 5e positie staat, terwijl we Vitesse terugvinden op de 6e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
SC Cambuur - Vitesse Opstelling SC Cambuur Opstelling Vitesse Live SC Cambuur - Vitesse Live SC Cambuur - Vitesse kijken SC Cambuur - Vitesse kijken Live SC Cambuur - Vitesse stream SC Cambuur - Vitesse Fox Sports Nabeschouwing SC Cambuur - Vitesse Uitslag SC Cambuur - Vitesse Statistieken SC Cambuur - Vitesse Eredivisie 2021/2022 SC Cambuur - Vitesse wedden SC Cambuur - Vitesse gokken SC Cambuur - Vitesse Unibet