Nabeschouwing SC Heerenveen - Ajax (0-2) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 16 oktober 2021 - 18:45 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt SC Heerenveen het zaterdag 16 oktober 2021 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - Ajax (0-2)

Het Eredivisie duel tussen SC Heerenveen en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 0-2 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door S. Haller, waarmee Ajax met 0-1 de leiding nam. Ajax vergrootte in de 75e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Neres op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Ajax.

LIVE SC Heerenveen - Ajax 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Haller met assist van D. Tadic Ajax 0-1
55' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor N. Madsen SC Heerenveen
61' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor R. Kaib SC Heerenveen
61' Wissel SC Heerenveen Wissel B. Nygren voor A. van der Heide SC Heerenveen
63' Wissel Ajax Wissel L. Martinez voor M. Kudus Ajax
63' Wissel Ajax Wissel D. Neres voor S. Berghuis Ajax
75' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Neres met assist van D. Tadic Ajax 0-2
75' Wissel Ajax Wissel D. Rensch voor N. Mazraoui Ajax
80' Wissel SC Heerenveen Wissel R. Kongolo voor N. Madsen SC Heerenveen
80' Wissel SC Heerenveen Wissel S. de Jong voor H. Veerman SC Heerenveen
87' Wissel Ajax Wissel K. Taylor voor R. Gravenberch Ajax
87' Wissel Ajax Wissel M. Daramy voor D. Tadic Ajax
90' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor M. van Ewijk SC Heerenveen
91' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor S. van Beek SC Heerenveen
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - Ajax
Opstellingen SC Heerenveen - Ajax
De opstellingen van SC Heerenveen en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Heerenveen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing SC Heerenveen - Ajax

SC Heerenveen en Ajax treffen elkaar in de 9e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Heerenveen en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 4 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 36 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 26 keer wist de ploeg van SC Heerenveen te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor SC Heerenveen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst SC Heerenveen 5
Winst Ajax 26
Gelijkspel 5
Totaal 36

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Heerenveen op een 7e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 1e plaats.