Nabeschouwing SC Heerenveen - Willem II (2-1) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 21 november 2021 - 14:30 uur



In de Eredivisie 2021/2022 neemt SC Heerenveen het zondag 21 november 2021 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - Willem II (2-1)

Het Eredivisie duel tussen SC Heerenveen en Willem II is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük geëindigd in een 2-1 overwinning voor SC Heerenveen. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor A. Musaba van SC Heerenveen. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 21e minuut het veld moest verlaten. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 69 minuten was het C. Nunnely die Willem II op een 0-1 voorsprong zette. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte F. Stevanović namens SC Heerenveen in de 70e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 76e minuut was het SC Heerenveen dat op een 2-1 voorsprong kwam na een goal van N. Bakker, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste. In de 78e minuut moest Willem II verder met een man minder, nadat M. Nelom een tweede gele kaart kreeg.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Serdar Gözübüyük, waardoor SC Heerenveen dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken SC Heerenveen - Willem II
Goals
2
1
Balbezit
29%
71%
Rode kaarten
1
1
Gele kaarten
5
2
Schoten totaal
9
17
Schoten op doel
4
5
Aanvallen
48
141
Gevaarlijke aanvallen
15
82
Passes
246
611
Overtredingen
12
8
Buitenspel
2
2
Corners
3
8
Wissels
3
5
LIVE SC Heerenveen - Willem II 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
13' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor A. Musaba SC Heerenveen
21' Tweede gele kaart SC Heerenveen Tweede gele kaart voor A. Musaba SC Heerenveen
36' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor R. Kaib SC Heerenveen
46' Wissel SC Heerenveen Wissel L. Woudenberg voor R. Kaib SC Heerenveen
64' Wissel Willem II Wissel R. Meerveld voor M. Svensson Willem II
64' Wissel Willem II Wissel M. Nelom voor D. Köhn Willem II
66' Wissel SC Heerenveen Wissel R. Kongolo voor N. Madsen SC Heerenveen
69' Doelpunt Willem II Doelpunt C. Nunnely met assist van R. Meerveld Willem II 0-1
70' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt F. Stevanović met assist van J. Veerman SC Heerenveen 1-1
75' Gele kaart Willem II Gele kaart voor M. Nelom Willem II
76' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt N. Bakker met assist van J. Veerman SC Heerenveen 2-1
78' Tweede gele kaart Willem II Tweede gele kaart voor M. Nelom Willem II
82' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor F. Stevanović SC Heerenveen
83' Wissel Willem II Wissel G. Sağlam voor C. Nunnely Willem II
83' Wissel Willem II Wissel J. Yeboah voor D. Saddiki Willem II
85' Wissel SC Heerenveen Wissel R. Al Hajj voor F. Stevanović SC Heerenveen
88' Wissel Willem II Wissel A. Kampetsis voor U. Jenssen Willem II
93' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor I. Dresevic SC Heerenveen
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - Willem II
Opstellingen SC Heerenveen - Willem II
De opstellingen van SC Heerenveen en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Heerenveen gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Willem II zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Johnny Jansen
Wissels SC Heerenveen
# Speler Pos.
23 Jan Bekkema K
24 Jaimy Kroesen K
5 Lucas Woudenberg V
2 Syb van Ottele V
35 Djenahro Nunumete M
17 Rami Hajal M
19 Jan Ras M
21 Rodney Kongolo M
18 Hamdi Akujobi M
8 Benjamin Nygren A
Formatie 4-2-3-1
Coach Fred Grim
Voorbeschouwing SC Heerenveen - Willem II

SC Heerenveen en Willem II treffen elkaar in de 13e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Heerenveen en Willem II in de Eredivisie vond plaats op 13 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Willem II. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide ploegen is SC Heerenveen favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl Willem II slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst SC Heerenveen 15
Winst Willem II 8
Gelijkspel 5
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Heerenveen op een 13e positie staat, terwijl we Willem II terugvinden op de 9e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
SC Heerenveen - Willem II Opstelling SC Heerenveen Opstelling Willem II Live SC Heerenveen - Willem II Live SC Heerenveen - Willem II kijken SC Heerenveen - Willem II kijken Live SC Heerenveen - Willem II stream SC Heerenveen - Willem II Fox Sports Nabeschouwing SC Heerenveen - Willem II Uitslag SC Heerenveen - Willem II Statistieken SC Heerenveen - Willem II Eredivisie 2021/2022 SC Heerenveen - Willem II wedden SC Heerenveen - Willem II gokken SC Heerenveen - Willem II Unibet