In de Eredivisie neemt Vitesse het zondag 19 september 2021 om 16:45 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in GelreDome in Arnhem.

Via de Vitesse - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Vitesse - FC Twente (1-4)

Het Eredivisie duel tussen Vitesse en FC Twente is onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel geëindigd in een 1-4 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Twente kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van R. Propper. Een penalty zorgde er later in de 46e minuut voor dat FC Twente via R. van Wolfswinkel op 0-2 kwam te staan. In de 56e minuut volgde een derde treffer van FC Twente, waarmee R. Propper zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam FC Twente geen gas terug, waardoor in de 60e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van M. Vlap. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 62e minuut wist O. Darfalou namens Vitesse de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4. Na 85 minuten kon D. Doekhi van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Vitesse het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Pol van Boekel en eindigde de wedstrijd dus met een 1-4 stand in het voordeel van FC Twente.

Wedstrijdstatistieken Vitesse - FC Twente
Goals
1
4
Balbezit
60%
40%
Rode kaarten
1
0
Gele kaarten
4
3
Schoten totaal
18
12
Schoten op doel
5
7
Aanvallen
114
105
Gevaarlijke aanvallen
65
38
Passes
468
319
Overtredingen
16
16
Corners
6
3
Wissels
5
5
LIVE Vitesse - FC Twente 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Vitesse - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
3' Doelpunt FC Twente Doelpunt R. Propper met assist van M. Sadilek FC Twente 0-1
18' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor W. Brama FC Twente
39' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor M. Sadilek FC Twente
42' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor D. Doekhi Vitesse
46' Penalty FC Twente Penalty R. van Wolfswinkel FC Twente 0-2
46' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. Schubert Vitesse
46' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor R. Zerrouki FC Twente
46' Wissel Vitesse Wissel E. Cornelisse voor J. Rasmussen Vitesse
46' Wissel Vitesse Wissel Y. Gboho voor O. Tannane Vitesse
46' Wissel Vitesse Wissel O. Darfalou voor N. Frederiksen Vitesse
56' Doelpunt FC Twente Doelpunt R. Propper met assist van G. Troupee FC Twente 0-3
58' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. Bero Vitesse
60' Wissel Vitesse Wissel P. Vroegh voor M. Bero Vitesse
60' Doelpunt FC Twente Doelpunt M. Vlap met assist van R. van Wolfswinkel FC Twente 0-4
62' Doelpunt Vitesse Doelpunt O. Darfalou met assist van M. Wittek Vitesse 1-4
73' Wissel FC Twente Wissel M. Ugalde voor R. van Wolfswinkel FC Twente
74' Wissel FC Twente Wissel G. Smal voor W. Brama FC Twente
74' Wissel FC Twente Wissel V. Misidjan voor D. Limnios FC Twente
80' Wissel Vitesse Wissel T. Buitink voor M. Wittek Vitesse
80' Wissel FC Twente Wissel D. Dumic voor M. Hilgers FC Twente
85' Tweede gele kaart Vitesse Tweede gele kaart voor D. Doekhi Vitesse
86' Wissel FC Twente Wissel D. Cleonise voor D. Rots FC Twente
Video hoogtepunten en samenvatting Vitesse - FC Twente
Opstellingen Vitesse - FC Twente
De opstellingen van Vitesse en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Vitesse gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en FC Twente zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Thomas Letsch
Formatie 4-3-3
Coach Ron Jans
Voorbeschouwing Vitesse - FC Twente

Vitesse en FC Twente treffen elkaar in de 5e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pol van Boekel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Vitesse en FC Twente in de Eredivisie vond plaats op 3 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Vitesse. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is FC Twente favoriet. 14 keer wist de ploeg van Vitesse te winnen, tegenover 10 winstpartijen voor Vitesse. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Vitesse 10
Winst FC Twente 14
Gelijkspel 8
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Vitesse op een 9e positie staat, terwijl we FC Twente terugvinden op de 15e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Vitesse - FC Twente Opstelling Vitesse Opstelling FC Twente Live Vitesse - FC Twente Live Vitesse - FC Twente kijken Vitesse - FC Twente kijken Live Vitesse - FC Twente stream Vitesse - FC Twente Fox Sports Nabeschouwing Vitesse - FC Twente Uitslag Vitesse - FC Twente Statistieken Vitesse - FC Twente Eredivisie 2021/2022 Vitesse - FC Twente wedden Vitesse - FC Twente gokken Vitesse - FC Twente Unibet