Nabeschouwing Vitesse - FC Utrecht (2-1) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 7 november 2021 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt Vitesse het zondag 7 november 2021 om 16:45 uur in eigen huis op tegen FC Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in GelreDome in Arnhem.

Via de Vitesse - FC Utrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Vitesse - FC Utrecht (2-1)

Het Eredivisie duel tussen Vitesse en FC Utrecht is onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis geëindigd in een 2-1 overwinning voor Vitesse. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door N. Frederiksen, waarmee Vitesse met 1-0 de leiding nam. Vitesse vergrootte in de 46e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Bazoer op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 77e minuut wist FC Utrecht de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via A. Zagre. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want FC Utrecht kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jochem Kamphuis, waardoor Vitesse dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Vitesse - FC Utrecht 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Vitesse - FC Utrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Vitesse Doelpunt N. Frederiksen Vitesse 1-0
46' Doelpunt Vitesse Doelpunt R. Bazoer met assist van E. Dasa Vitesse 2-0
46' Wissel FC Utrecht Wissel A. Douvikas voor S. van de Streek FC Utrecht
46' Wissel FC Utrecht Wissel A. Zagre voor M. Sylla FC Utrecht
64' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor D. Warmerdam FC Utrecht
67' Wissel Vitesse Wissel P. Vroegh voor T. Buitink Vitesse
71' Wissel FC Utrecht Wissel M. Mahi voor Q. Timber FC Utrecht
71' Wissel FC Utrecht Wissel R. Balk voor H. ter Avest FC Utrecht
77' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt A. Zagre met assist van A. Maher FC Utrecht 2-1
85' Wissel FC Utrecht Wissel M. Mallahi voor D. Warmerdam FC Utrecht
87' Wissel Vitesse Wissel D. Huisman voor N. Frederiksen Vitesse
87' Wissel Vitesse Wissel D. Oroz voor R. Bazoer Vitesse
91' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor A. Maher FC Utrecht
98' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor M. Mallahi FC Utrecht
99' Wissel Vitesse Wissel O. Darfalou voor L. Openda Vitesse
Video hoogtepunten en samenvatting Vitesse - FC Utrecht
Opstellingen Vitesse - FC Utrecht
De opstellingen van Vitesse en FC Utrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Vitesse gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en FC Utrecht zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Thomas Letsch
Coach René Hake
Voorbeschouwing Vitesse - FC Utrecht

Vitesse en FC Utrecht treffen elkaar in de 12e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Vitesse en FC Utrecht in de Eredivisie vond plaats op 14 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Vitesse. Op basis van de afgelopen 37 duels tussen beide ploegen is Vitesse favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl FC Utrecht slechts 12 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Vitesse 14
Winst FC Utrecht 12
Gelijkspel 11
Totaal 37

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Vitesse op een 5e positie staat, terwijl we FC Utrecht terugvinden op de 3e plaats.