Nabeschouwing Vitesse - RKC Waalwijk (1-2) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 20 maart 2022 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt Vitesse het zondag 20 maart 2022 om 16:45 uur in eigen huis op tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd wordt gespeeld in GelreDome in Arnhem.

Via de Vitesse - RKC Waalwijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Vitesse - RKC Waalwijk (1-2)

Het Eredivisie duel tussen Vitesse en RKC Waalwijk is onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij geëindigd in een 1-2 overwinning voor RKC Waalwijk. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door L. Openda, waarmee Vitesse met 1-0 de leiding nam. RKC Waalwijk kwam in de 15e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Meulensteen, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 51e minuut zette A. Buttner zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee RKC Waalwijk de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Joey Kooij, waardoor RKC Waalwijk dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Vitesse - RKC Waalwijk 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Vitesse - RKC Waalwijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Vitesse Doelpunt L. Openda Vitesse 1-0
15' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt M. Meulensteen RKC Waalwijk 1-1
51' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt A. Buttner met assist van J. Odgaard RKC Waalwijk 1-2
59' VAR: Afgekeurd doelpunt L. Openda Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel L. Openda Vitesse
60' Wissel Vitesse Wissel T. Buitink voor Y. Gboho Vitesse
60' Wissel Vitesse Wissel E. Cornelisse voor D. Oroz Vitesse
60' Wissel Vitesse Wissel A. Grbic voor T. Domgjoni Vitesse
68' Wissel RKC Waalwijk Wissel R. van der Venne voor M. Kramer RKC Waalwijk
74' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. Wittek Vitesse
79' Wissel RKC Waalwijk Wissel Y. Oukili voor F. Stokkers RKC Waalwijk
88' Wissel RKC Waalwijk Wissel H. Mulder voor A. Azhil RKC Waalwijk
88' Wissel RKC Waalwijk Wissel L. Wouters voor A. Buttner RKC Waalwijk
90' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor J. Odgaard RKC Waalwijk
Video hoogtepunten en samenvatting Vitesse - RKC Waalwijk
Opstellingen Vitesse - RKC Waalwijk
De opstellingen van Vitesse en RKC Waalwijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Vitesse gaat aantreden in een 4-2-2-2 formatie en RKC Waalwijk zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.