Nabeschouwing Genk - Beerschot-Wilrijk (1-2) || Jupiler Pro League 2020/2021

Zondag 21 februari 2021 - 18:15 uur

In de Jupiler Pro League 2020/2021 neemt Genk het zondag 21 februari 2021 om 18:15 uur in eigen huis op tegen Beerschot-Wilrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - Beerschot-Wilrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - Beerschot-Wilrijk (1-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Genk en Beerschot-Wilrijk is onder leiding van scheidsrechter Bert Put geëindigd in een 1-2 overwinning voor Beerschot-Wilrijk. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 65e minuut door J. Van den Bergh, waarmee Beerschot-Wilrijk met 0-1 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 82e minuut voor dat Beerschot-Wilrijk via R. Holzhauser op 0-2 kwam te staan. In de 93e minuut wist Genk de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via P. Hrošovský. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Genk kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bert Put, waardoor Beerschot-Wilrijk dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Genk - Beerschot-Wilrijk 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - Beerschot-Wilrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Gele kaart Beerschot-Wilrijk Gele kaart voor S. Radić Beerschot-Wilrijk
55' Wissel Genk Wissel L. Oyen voor B. Toma Genk
58' Gele kaart Beerschot-Wilrijk Gele kaart voor R. Sanusi Beerschot-Wilrijk
65' Doelpunt Beerschot-Wilrijk Doelpunt J. Van den Bergh met assist van R. Sanusi Beerschot-Wilrijk 0-1
66' Gele kaart Genk Gele kaart voor T. Bongonda Genk
71' Wissel Genk Wissel C. Dessers voor T. Bongonda Genk
78' Wissel Beerschot-Wilrijk Wissel I. Coulibaly voor L. Brogno Beerschot-Wilrijk
81' Gele kaart Genk Gele kaart voor D. Muñoz Genk
82' Penalty Beerschot-Wilrijk Penalty R. Holzhauser Beerschot-Wilrijk 0-2
89' Gele kaart Beerschot-Wilrijk Gele kaart voor T. Pietermaat Beerschot-Wilrijk
93' Doelpunt Genk Doelpunt P. Hrošovský met assist van G. Arteaga Genk 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - Beerschot-Wilrijk
Opstellingen Genk - Beerschot-Wilrijk
De opstellingen van Genk en Beerschot-Wilrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Genk - Beerschot-Wilrijk

Genk en Beerschot-Wilrijk treffen elkaar in de 27e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bert Put en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genk en Beerschot-Wilrijk in de Jupiler Pro League vond plaats op 14 september 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Beerschot-Wilrijk. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Beerschot-Wilrijk favoriet. 1 keer wist de ploeg van Genk te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Genk. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Genk 0
Winst Beerschot-Wilrijk 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genk op een 3e positie staat, terwijl we Beerschot-Wilrijk terugvinden op de 11e plaats.