Nabeschouwing Genk - Standard Luik (2-2) || Jupiler Pro League 2020/2021

Vrijdag 19 maart 2021 - 20:45 uur



In de Jupiler Pro League 2020/2021 neemt Genk het vrijdag 19 maart 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Standard Luik. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - Standard Luik live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - Standard Luik (2-2)

De Jupiler Pro League 2020/2021 wedstrijd tussen Genk en Standard Luik geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 54e minuut door Klauss, waarmee Standard Liège met 0-1 de leiding nam. Genk kwam in de 59e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Ito, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 72e minuut zette J. Ito zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Genk de leiding in de wedstrijd nam.

Na 81 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat J. Muleka de 2-2 maakte voor Standard Liège. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Helaas zou het daarna ondanks een spannend slot niet meer tot doelpunten komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

Wedstrijdstatistieken Genk - Standard Luik
Goals
2
2
Balbezit
60%
40%
Gele kaarten
2
4
Schoten totaal
12
15
Schoten op doel
4
5
Aanvallen
123
93
Gevaarlijke aanvallen
67
71
Corners
3
6
Wissels
2
4
LIVE Genk - Standard Luik 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - Standard Luik teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
36' Gele kaart Genk Gele kaart voor J. Lucumí Genk
44' Gele kaart Genk Gele kaart voor J. Ito Genk
45' Wissel Genk Wissel L. Oyen voor B. Heynen Genk
54' Doelpunt Standard Liège Doelpunt Klauss met assist van N. Gavory Standard Liège 0-1
59' Doelpunt Genk Doelpunt J. Ito met assist van T. Bongonda Genk 1-1
62' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor D. Pavlovic Standard Liège
62' Wissel Standard Liège Wissel H. Siquet voor D. Pavlovic Standard Liège
69' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor H. Siquet Standard Liège
72' Doelpunt Genk Doelpunt J. Ito met assist van G. Arteaga Genk 2-1
77' Wissel Standard Liège Wissel M. Lestienne voor M. Balikwisha Standard Liège
77' Wissel Standard Liège Wissel J. Muleka voor N. Raskin Standard Liège
81' Doelpunt Standard Liège Doelpunt J. Muleka Standard Liège 2-2
82' Wissel Standard Liège Wissel M. Carcela-González voor M. Sissako Standard Liège
85' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor J. Muleka Standard Liège
85' Wissel Genk Wissel C. Dessers voor P. Onuachu Genk
91' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor K. Laifis Standard Liège
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - Standard Luik
Opstellingen Genk - Standard Luik
De opstellingen van Genk en Standard Luik zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genk gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Standard Luik zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 4-4-2
Coach M'Baye Leye
Wissels Standard Luik
# Speler Pos.
30 Laurent Henkinet K
41 Hugo Siquet V
21 Ngoran Suiru Fai Collins V
6 Noë Dussenne V
22 Maxime Lestienne M
10 Mehdi Carcela-González M
17 Jackson Muleka A
Voorbeschouwing Genk - Standard Luik

Genk en Standard Luik treffen elkaar in de 31e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Erik Lambrechts en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genk en Standard Luik in de Jupiler Pro League vond plaats op 23 augustus 2020 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 43 duels tussen beide teams is Standard Luik favoriet. 22 keer wist de ploeg van Genk te winnen, tegenover 11 winstpartijen voor Genk. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Genk 11
Winst Standard Luik 22
Gelijkspel 10
Totaal 43

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genk op een 3e positie staat, terwijl we Standard Luik terugvinden op de 12e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Genk - Standard Luik Opstelling Genk Opstelling Standard Luik Live Genk - Standard Luik Live Genk - Standard Luik kijken Genk - Standard Luik kijken Live Genk - Standard Luik stream Genk - Standard Luik Fox Sports Nabeschouwing Genk - Standard Luik Uitslag Genk - Standard Luik Statistieken Genk - Standard Luik Jupiler Pro League 2020/2021 Genk - Standard Luik wedden Genk - Standard Luik gokken Genk - Standard Luik Unibet