Nabeschouwing Gent - Anderlecht (1-1) || Jupiler Pro League 2020/2021

Zondag 8 november 2020 - 18:15 uur

In de Jupiler Pro League 2020/2021 neemt Gent het zondag 8 november 2020 om 18:15 uur in eigen huis op tegen Anderlecht. De wedstrijd wordt gespeeld in GHELAMCO-arena in Gent.

Via de Gent - Anderlecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - Anderlecht (1-1)

De Jupiler Pro League 2020/2021 wedstrijd tussen Gent en Anderlecht geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 44e minuut door M. Murillo, waarmee Anderlecht met 0-1 de leiding nam. Lange tijd leek het erop dat Gent het duel zou gaan verliezen, tot laat in de wedstrijd. In de 89e minuut was het namelijk R. Yaremchuk die toch nog de gelijkmaker wist te maken en de stand hiermee op 1-1 zette.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Gent - Anderlecht 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - Anderlecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor P. Tau Anderlecht
32' Gele kaart Gent Gele kaart voor N. Dorsch Gent
44' Doelpunt Anderlecht Doelpunt M. Murillo met assist van Y. Verschaeren Anderlecht 0-1
46' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor M. Murillo Anderlecht
46' Wissel Gent Wissel R. Bezus voor V. Odjidja-Ofoe Gent
61' Gele kaart Gent Gele kaart voor R. Yaremchuk Gent
62' Wissel Gent Wissel D. Mbayo voor A. Niangbo Gent
64' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor M. Miazga Anderlecht
75' Gele kaart Gent Gele kaart voor M. Mohammadi Gent
80' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor K. Lawrence Anderlecht
80' Wissel Anderlecht Wissel J. Cullen voor P. Tau Anderlecht
87' Wissel Anderlecht Wissel P. Mukairu voor F. Amuzu Anderlecht
88' Wissel Gent Wissel M. Samoise voor O. Bukari Gent
89' Doelpunt Gent Doelpunt R. Yaremchuk met assist van M. Mohammadi Gent 1-1
Video hoogtepunten en samenvatting Gent - Anderlecht
Opstellingen Gent - Anderlecht
De opstellingen van Gent en Anderlecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Gent gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Anderlecht zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Gent - Anderlecht

Gent en Anderlecht treffen elkaar in de 12e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nicolas Laforge en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Gent en Anderlecht in de Jupiler Pro League vond plaats op 7 februari 2020 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 43 duels tussen beide teams is Anderlecht favoriet. 20 keer wist de ploeg van Gent te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Gent. 15 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Gent 8
Winst Anderlecht 20
Gelijkspel 15
Totaal 43

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Gent op een 12e positie staat, terwijl we Anderlecht terugvinden op de 7e plaats.