Nabeschouwing Gent - Club Brugge (0-4) || Jupiler Pro League 2020/2021

Maandag 15 maart 2021 - 20:45 uur

In de Jupiler Pro League 2020/2021 neemt Gent het maandag 15 maart 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Club Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in GHELAMCO-arena in Gent.

Via de Gent - Club Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - Club Brugge (0-4)

Het Jupiler Pro League duel tussen Gent en Club Brugge is onder leiding van scheidsrechter Bram Van Driessche geëindigd in een 0-4 overwinning voor Club Brugge. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 52e minuut door B. Dost, waarmee Club Brugge met 0-1 de leiding nam. Club Brugge vergrootte in de 63e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. De Ketelaere op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 67e minuut volgde een derde treffer van Club Brugge, waarmee B. Dost zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Club Brugge in de 80e minuut, nadat D. Pérez de 0-4 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-4 winst voor Club Brugge.

LIVE Gent - Club Brugge 0-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - Club Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor H. Vanaken Club Brugge
46' Wissel Club Brugge Wissel M. Rits voor É. Balanta Club Brugge
46' Wissel Club Brugge Wissel C. De Ketelaere voor T. Chong Club Brugge
46' Wissel Club Brugge Wissel S. Denswil voor E. Sobol Club Brugge
52' Doelpunt Club Brugge Doelpunt B. Dost met assist van C. De Ketelaere Club Brugge 0-1
60' Wissel Gent Wissel N. Dorsch voor E. Owusu Gent
63' Doelpunt Club Brugge Doelpunt C. De Ketelaere met assist van H. Vanaken Club Brugge 0-2
67' Doelpunt Club Brugge Doelpunt B. Dost Club Brugge 0-3
69' Wissel Gent Wissel T. Tissoudali voor A. Castro-Montes Gent
69' Wissel Gent Wissel V. Odjidja-Ofoe voor R. Bezus Gent
70' Wissel Club Brugge Wissel D. Pérez voor B. Dost Club Brugge
80' Doelpunt Club Brugge Doelpunt D. Pérez met assist van R. Vormer Club Brugge 0-4
81' Wissel Gent Wissel O. Bukari voor Núrio Fortuna Gent
82' Wissel Gent Wissel B. Godeau voor L. Depoitre Gent
85' Wissel Club Brugge Wissel D. Okereke voor H. Vanaken Club Brugge
Video hoogtepunten en samenvatting Gent - Club Brugge
Opstellingen Gent - Club Brugge
De opstellingen van Gent en Club Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Gent gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Club Brugge zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Hein Vanhaezebrouck
Formatie 4-1-4-1
Coach Philippe Clement
Voorbeschouwing Gent - Club Brugge

Gent en Club Brugge treffen elkaar in de 28e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bram Van Driessche en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Gent en Club Brugge in de Jupiler Pro League vond plaats op 20 december 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Gent. Op basis van de afgelopen 45 duels tussen beide teams is Club Brugge favoriet. 19 keer wist de ploeg van Gent te winnen, tegenover 13 winstpartijen voor Gent. 13 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Gent 13
Winst Club Brugge 19
Gelijkspel 13
Totaal 45

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Gent op een 11e positie staat, terwijl we Club Brugge terugvinden op de 1e plaats.