Nabeschouwing Mechelen - Kortrijk (1-2) || Jupiler Pro League 2020/2021

Zaterdag 17 oktober 2020 - 18:30 uur



In de Jupiler Pro League 2020/2021 neemt Mechelen het zaterdag 17 oktober 2020 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Kortrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS-stadion Achter de Kazerne in Mechelen.

Via de Mechelen - Kortrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Mechelen - Kortrijk (1-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Mechelen en Kortrijk is onder leiding van scheidsrechter Lawrence Visser geëindigd in een 1-2 overwinning voor Kortrijk. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 53e minuut door S. Voet, waarmee Mechelen met 1-0 de leiding nam. In de 55e minuut kreeg I. Kaboré van Mechelen voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Mechelen de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte M. Jonckheere namens Kortrijk in de 71e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 74e minuut was het Kortrijk dat op een 1-2 voorsprong kwam na een goal van Y. Makarenko, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lawrence Visser, waardoor Kortrijk dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Mechelen - Kortrijk
Goals
1
2
Balbezit
53%
47%
Rode kaarten
1
0
Gele kaarten
1
1
Schoten totaal
15
12
Schoten op doel
5
6
Aanvallen
116
113
Gevaarlijke aanvallen
82
69
Overtredingen
2
0
Buitenspel
2
2
Corners
7
6
Wissels
3
3
LIVE Mechelen - Kortrijk 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Mechelen - Kortrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
35' Gele kaart Mechelen Gele kaart voor I. Kaboré Mechelen
53' Doelpunt Mechelen Doelpunt S. Voet met assist van W. Togui Mechelen 1-0
55' Tweede gele kaart Mechelen Tweede gele kaart voor I. Kaboré Mechelen
62' Wissel Kortrijk Wissel J. Stojanović voor P. Golubović Kortrijk
71' Doelpunt Kortrijk Doelpunt M. Jonckheere met assist van G. Dewaele Kortrijk 1-1
71' Wissel Mechelen Wissel N. Storm voor G. Engvall Mechelen
73' Wissel Kortrijk Wissel Y. Van Den Bossche voor E. Ocansey Kortrijk
74' Doelpunt Kortrijk Doelpunt Y. Makarenko met assist van K. DHaene Kortrijk 1-2
75' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor K. DHaene Kortrijk
83' Wissel Mechelen Wissel I. de Camargo voor W. Togui Mechelen
83' Wissel Mechelen Wissel M. Shved voor L. Bijker Mechelen
86' Wissel Kortrijk Wissel H. Van der Bruggen voor M. Jonckheere Kortrijk
Video hoogtepunten en samenvatting Mechelen - Kortrijk
Opstellingen Mechelen - Kortrijk
De opstellingen van Mechelen en Kortrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Mechelen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Kortrijk zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Wouter Vrancken
Wissels Mechelen
# Speler Pos.
15 Yannick Thoelen K
4 Sheldon Bateau V
8 Onur Kaya M
88 Steven Defour M
11 Nikola Storm A
10 Igor Alberto Rinck de Camargo A
35 Marian Shved A
Formatie 4-3-3
Coach Yves Vanderhaeghe
Voorbeschouwing Mechelen - Kortrijk

Mechelen en Kortrijk treffen elkaar in de 9e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lawrence Visser en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Mechelen en Kortrijk in de Jupiler Pro League vond plaats op 7 december 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide teams is Kortrijk favoriet. 11 keer wist de ploeg van Mechelen te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Mechelen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Mechelen 7
Winst Kortrijk 11
Gelijkspel 6
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Mechelen op een 14e positie staat, terwijl we Kortrijk terugvinden op de 10e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Mechelen - Kortrijk Opstelling Mechelen Opstelling Kortrijk Live Mechelen - Kortrijk Live Mechelen - Kortrijk kijken Mechelen - Kortrijk kijken Live Mechelen - Kortrijk stream Mechelen - Kortrijk Fox Sports Nabeschouwing Mechelen - Kortrijk Uitslag Mechelen - Kortrijk Statistieken Mechelen - Kortrijk Jupiler Pro League 2020/2021 Mechelen - Kortrijk wedden Mechelen - Kortrijk gokken Mechelen - Kortrijk Unibet