Nabeschouwing OH Leuven - Club Brugge (2-1) || Jupiler Pro League 2020/2021

Zaterdag 24 oktober 2020 - 20:45 uur

In de Jupiler Pro League 2020/2021 neemt OH Leuven het zaterdag 24 oktober 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Club Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in King Power at Den Dreef Stadion in Heverlee.

Via de OH Leuven - Club Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing OH Leuven - Club Brugge (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen OH Leuven en Club Brugge is onder leiding van scheidsrechter Alexandre Boucaut geëindigd in een 2-1 overwinning voor OH Leuven. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 21 minuten. T. Henry maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee OH Leuven vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Een benutte penalty van N. Lang in de 45e minuut zorgde er even later voor dat Club Brugge weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 57e minuut zette X. Mercier zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee OH Leuven de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Alexandre Boucaut, waardoor OH Leuven dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE OH Leuven - Club Brugge 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd OH Leuven - Club Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor F. Ricca Club Brugge
19' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor E. Sobol Club Brugge
21' Penalty OH Leuven Penalty T. Henry OH Leuven 1-0
30' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor K. Malinov OH Leuven
39' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor F. Duplus OH Leuven
42' Wissel OH Leuven Wissel Moussa Al Tamari voor C. De Norre OH Leuven
45' Penalty Club Brugge Penalty N. Lang Club Brugge 1-1
55' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor N. Lang Club Brugge
57' Doelpunt OH Leuven Doelpunt X. Mercier met assist van K. Sowah OH Leuven 2-1
60' Wissel Club Brugge Wissel C. De Ketelaere voor N. Lang Club Brugge
63' Wissel Club Brugge Wissel R. Vormer voor S. Schrijvers Club Brugge
64' Wissel OH Leuven Wissel V. Jemelka voor M. Maertens OH Leuven
69' Wissel Club Brugge Wissel D. Okereke voor E. Sobol Club Brugge
Video hoogtepunten en samenvatting OH Leuven - Club Brugge
Opstellingen OH Leuven - Club Brugge
De opstellingen van OH Leuven en Club Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing OH Leuven - Club Brugge

OH Leuven en Club Brugge treffen elkaar in de 10e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alexandre Boucaut en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen OH Leuven en Club Brugge in de Jupiler Pro League vond plaats op 13 maart 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Club Brugge. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is Club Brugge favoriet. 6 keer wist de ploeg van OH Leuven te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor OH Leuven. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst OH Leuven 2
Winst Club Brugge 6
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel OH Leuven op een 8e positie staat, terwijl we Club Brugge terugvinden op de 1e plaats.