Nabeschouwing Waasland-Beveren - Kortrijk (3-4) || Jupiler Pro League 2020/2021

Zondag 11 april 2021 - 16:00 uur

In de Jupiler Pro League 2020/2021 neemt Waasland-Beveren het zondag 11 april 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Kortrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Freethiel-Stadion in Beveren-Waas.

Via de Waasland-Beveren - Kortrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Waasland-Beveren - Kortrijk (3-4)

Het Jupiler Pro League duel tussen Waasland-Beveren en Kortrijk is onder leiding van scheidsrechter Erik Lambrechts geëindigd in een 3-4 overwinning voor Kortrijk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Kortrijk kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Z. Gano. Waasland-Beveren kwam in de 17e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Frey, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 44e minuut zette M. Frey zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Waasland-Beveren de leiding in de wedstrijd nam.

Na 48 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat J. De Sart de 2-2 maakte voor Kortrijk. In de 58e minuut werd de stand op 2-3 gezet na een benutte penalty van Kortrijk speler F. Selemani. In de 93e minuut werd de stand op 3-3 gezet na een benutte penalty van Waasland-Beveren speler M. Frey. Waar iedereen dacht dat de wedstrijd hiermee zou eindigen in een gelijkspel, was het uiteindelijk Kortrijk dat er toch nog met de winst vandoor zou gaan. Diep in de blessuretijd was F. Selemani de gevierde man die de 3-4 maakte en zo zijn ploeg op het laatste moment toch nog aan drie punten hielp.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Erik Lambrechts bij een 3-4 eindstand in het voordeel van Kortrijk.

LIVE Waasland-Beveren - Kortrijk 3-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Waasland-Beveren - Kortrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Kortrijk Doelpunt Z. Gano met assist van H. Guèye Kortrijk 0-1
17' Doelpunt Waasland-Beveren Doelpunt M. Frey met assist van D. Heymans Waasland-Beveren 1-1
40' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor G. Dewaele Kortrijk
44' Doelpunt Waasland-Beveren Doelpunt M. Frey met assist van D. Sinani Waasland-Beveren 2-1
46' Wissel Kortrijk Wissel Y. Makarenko voor S. Sissoko Kortrijk
48' Doelpunt Kortrijk Doelpunt J. De Sart met assist van Z. Gano Kortrijk 2-2
58' Penalty Kortrijk Penalty F. Selemani Kortrijk 2-3
63' Wissel Waasland-Beveren Wissel A. Koita voor B. Schoonbaert Waasland-Beveren
63' Wissel Waasland-Beveren Wissel J. Efford voor D. Sinani Waasland-Beveren
71' Wissel Waasland-Beveren Wissel A. Albanese voor A. Khammas Waasland-Beveren
72' Wissel Kortrijk Wissel M. Badamosi voor H. Guèye Kortrijk
76' Wissel Kortrijk Wissel M. Jonckheere voor T. Chevalier Kortrijk
83' Wissel Kortrijk Wissel L. Rougeaux voor Z. Gano Kortrijk
86' Wissel Waasland-Beveren Wissel J. Mertens voor J. Schryvers Waasland-Beveren
86' Wissel Waasland-Beveren Wissel J. Faucher voor A. Koita Waasland-Beveren
93' Penalty Waasland-Beveren Penalty M. Frey Waasland-Beveren 3-3
96' Doelpunt Kortrijk Doelpunt F. Selemani met assist van G. Dewaele Kortrijk 3-4
Video hoogtepunten en samenvatting Waasland-Beveren - Kortrijk
Opstellingen Waasland-Beveren - Kortrijk
De opstellingen van Waasland-Beveren en Kortrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Waasland-Beveren gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Kortrijk zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Nicky Hayen
Coach Luka Elsner
Voorbeschouwing Waasland-Beveren - Kortrijk

Waasland-Beveren en Kortrijk treffen elkaar in de 33e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Erik Lambrechts en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Waasland-Beveren en Kortrijk in de Jupiler Pro League vond plaats op 9 augustus 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Waasland-Beveren. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide teams is Kortrijk favoriet. 9 keer wist de ploeg van Waasland-Beveren te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Waasland-Beveren. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Waasland-Beveren 7
Winst Kortrijk 9
Totaal 19

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Waasland-Beveren op een 18e positie staat, terwijl we Kortrijk terugvinden op de 15e plaats.