Nabeschouwing Boavista - Gil Vicente (1-1) || Primeira Liga 2023/2024

Zaterdag 4 mei 2024 - 16:30 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Boavista het zaterdag 4 mei 2024 om 16:30 uur in eigen huis op tegen Gil Vicente. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Bessa Século XXI in Porto.

Via de Boavista - Gil Vicente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Boavista - Gil Vicente (1-1)

De Primeira Liga 2023/2024 wedstrijd tussen Boavista en Gil Vicente geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door Bruno Lourenço, waarmee Boavista met 1-0 de leiding nam. Gil Vicente kwam na 36 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Gabriel Pereira, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. Een penalty in de 75e minuut was de ideale kans voor Boavista om te scoren. Bruno Lourenço was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 1-1 bleef.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE Boavista - Gil Vicente 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Boavista - Gil Vicente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Doelpunt Boavista Doelpunt Bruno Lourenço met assist van Martim Tavares Boavista 1-0
36' Doelpunt Gil Vicente Doelpunt Gabriel Pereira met assist van Felipe Silva Gil Vicente 1-1
46' Gele kaart Gil Vicente Gele kaart voor Mory Gbane Gil Vicente
66' Wissel Gil Vicente Wissel Martim Neto voor Murilo de Souza Gil Vicente
75' Penalty gemist Boavista Penalty gemist Bruno Lourenço Boavista
76' Wissel Gil Vicente Wissel Ali Alipour voor Kanya Fujimoto Gil Vicente
76' Wissel Gil Vicente Wissel Tidjany Chabrol Touré voor Depú Gil Vicente
81' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Miguel Reisinho Boavista
82' Wissel Gil Vicente Wissel Zé Carlos  voor Felipe Silva Gil Vicente
82' Wissel Boavista Wissel Luís dos Santos voor Bruno Lourenço Boavista
82' Wissel Boavista Wissel Pedro Tiba voor Martim Tavares Boavista
82' Wissel Gil Vicente Wissel Ilija Vukotic voor Félix Correia Gil Vicente
82' Wissel Boavista Wissel Masa voor Seba Pérez  Boavista
86' Wissel Boavista Wissel Berna voor Salvador Agra Boavista
89' Wissel Boavista Wissel Joel Silva voor Filipe Ferreira Boavista
Video hoogtepunten en samenvatting Boavista - Gil Vicente
Opstellingen Boavista - Gil Vicente
De opstellingen van Boavista en Gil Vicente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Boavista gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Gil Vicente zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Boavista - Gil Vicente

Boavista en Gil Vicente treffen elkaar in de 32e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Fábio José Costa Veríssimo en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Boavista en Gil Vicente in de Primeira Liga vond plaats op 30 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Gil Vicente. Op basis van de afgelopen 13 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Boavista als Gil Vicente wisten 5 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 3 keer in een gelijkspel.

Winst Boavista 5
Winst Gil Vicente 5
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Boavista op een 14e positie staat, terwijl we Gil Vicente terugvinden op de 13e plaats.