Nabeschouwing Arsenal - Manchester United (3-1) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 23 april 2022 - 13:30 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Arsenal het zaterdag 23 april 2022 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Manchester United. De wedstrijd wordt gespeeld in Emirates Stadium in London.

Via de Arsenal - Manchester United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arsenal - Manchester United (3-1)

Het Premier League duel tussen Arsenal en Manchester United is onder leiding van scheidsrechter Craig Pawson geëindigd in een 3-1 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Arsenal kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van N. Tavares. Een penalty zorgde er later in de 32e minuut voor dat Arsenal via B. Saka op 2-0 kwam te staan. In de 34e minuut wist Manchester United de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via C. Ronaldo.

Manchester United kreeg een penalty toegewezen in de 57e minuut, die werd genomen door B. Fernandes. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 2-1 op het scorebord bleef staan. Na 70 minuten werd de voorsprong voor Arsenal vergroot nadat G. Xhaka de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Arsenal.

LIVE Arsenal - Manchester United 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arsenal - Manchester United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Arsenal Doelpunt N. Tavares Arsenal 1-0
28' VAR: Afgekeurd doelpunt E. Nketiah Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel E. Nketiah Arsenal
31' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor A. Telles Manchester United
32' Penalty Arsenal Penalty B. Saka Arsenal 2-0
34' Doelpunt Manchester United Doelpunt C. Ronaldo met assist van N. Matic Manchester United 2-1
57' Penalty gemist Manchester United Penalty gemist B. Fernandes Manchester United
61' VAR: Afgekeurd doelpunt C. Ronaldo Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel C. Ronaldo Manchester United
64' Wissel Arsenal Wissel G. Martinelli voor E. Smith Rowe Arsenal
67' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor G. Xhaka Arsenal
68' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor N. Tavares Arsenal
70' Doelpunt Arsenal Doelpunt G. Xhaka met assist van M. Elneny Arsenal 3-1
74' Wissel Arsenal Wissel R. Holding voor B. Saka Arsenal
76' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor B. Fernandes Manchester United
77' Wissel Manchester United Wissel M. Rashford voor N. Matic Manchester United
77' Wissel Manchester United Wissel J. Lingard voor A. Elanga Manchester United
80' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor M. Elneny Arsenal
82' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor V. Lindelof Manchester United
84' Wissel Manchester United Wissel J. Mata voor B. Fernandes Manchester United
91' Wissel Arsenal Wissel T. Tomiyasu voor C. Soares Arsenal
92' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor C. Ronaldo Manchester United
Video hoogtepunten en samenvatting Arsenal - Manchester United
Opstellingen Arsenal - Manchester United
De opstellingen van Arsenal en Manchester United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arsenal gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Manchester United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Arsenal - Manchester United

Arsenal en Manchester United treffen elkaar in de 34e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Craig Pawson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Arsenal en Manchester United in de Premier League vond plaats op 2 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester United. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide teams is Manchester United favoriet. 14 keer wist de ploeg van Arsenal te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Arsenal. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Arsenal 9
Winst Manchester United 14
Gelijkspel 10
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Arsenal op een 5e positie staat, terwijl we Manchester United terugvinden op de 6e plaats.