Nabeschouwing Aston Villa - Arsenal (0-1) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 19 maart 2022 - 13:30 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Aston Villa het zaterdag 19 maart 2022 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Arsenal. De wedstrijd wordt gespeeld in Villa Park in Birmingham.

Via de Aston Villa - Arsenal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aston Villa - Arsenal (0-1)

Het Premier League duel tussen Aston Villa en Arsenal is onder leiding van scheidsrechter Andy Madley geëindigd in een 0-1 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 30e minuut door B. Saka, waarmee Arsenal met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Arsenal.

LIVE Aston Villa - Arsenal 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aston Villa - Arsenal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor J. Ramsey Aston Villa
30' Doelpunt Arsenal Doelpunt B. Saka Arsenal 0-1
33' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor T. Mings Aston Villa
34' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor J. McGinn Aston Villa
46' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor G. Xhaka Arsenal
57' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor C. Soares Arsenal
65' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor T. Partey Arsenal
69' Wissel Aston Villa Wissel B. Traore voor J. Ramsey Aston Villa
69' Wissel Aston Villa Wissel L. Bailey voor E. Buendia Aston Villa
69' Wissel Arsenal Wissel N. Pepe voor B. Saka Arsenal
78' Wissel Arsenal Wissel E. Nketiah voor A. Lacazette Arsenal
82' Wissel Aston Villa Wissel D. Ings voor O. Watkins Aston Villa
86' Wissel Arsenal Wissel R. Holding voor M. Odegaard Arsenal
Video hoogtepunten en samenvatting Aston Villa - Arsenal
Opstellingen Aston Villa - Arsenal
De opstellingen van Aston Villa en Arsenal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aston Villa gaat aantreden in een 4-3-2-1 formatie en Arsenal zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-2-1
Coach Steven Gerrard
Voorbeschouwing Aston Villa - Arsenal

Aston Villa en Arsenal treffen elkaar in de 30e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andy Madley en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Aston Villa en Arsenal in de Premier League vond plaats op 22 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Arsenal. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide teams is Arsenal favoriet. 15 keer wist de ploeg van Aston Villa te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Aston Villa. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Aston Villa 6
Winst Arsenal 15
Gelijkspel 6
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Aston Villa op een 9e positie staat, terwijl we Arsenal terugvinden op de 4e plaats.