Nabeschouwing Brighton & Hove Albion - Leicester City (2-1) || Premier League 2021/2022

Zondag 19 september 2021 - 15:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Brighton & Hove Albion het zondag 19 september 2021 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Leicester City. De wedstrijd wordt gespeeld in The American Express Community Stadium in Falmer.

Via de Brighton & Hove Albion - Leicester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Brighton & Hove Albion - Leicester City (2-1)

Het Premier League duel tussen Brighton & Hove Albion en Leicester City is onder leiding van scheidsrechter Stuart Attwell geëindigd in een 2-1 overwinning voor Brighton & Hove Albion. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 35 minuten. N. Maupay maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Brighton & Hove Albion vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Brighton & Hove Albion vergrootte in de 50e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Welbeck op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 61e minuut wist Leicester City de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via J. Vardy. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Leicester City kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Stuart Attwell, waardoor Brighton & Hove Albion dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Brighton & Hove Albion - Leicester City 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Brighton & Hove Albion - Leicester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor J. Veltman Brighton & Hove Albion
35' Penalty Brighton & Hove Albion Penalty N. Maupay Brighton & Hove Albion 1-0
44' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor W. Ndidi Leicester City
46' Wissel Leicester City Wissel A. Lookman voor J. Maddison Leicester City
50' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt D. Welbeck met assist van L. Trossard Brighton & Hove Albion 2-0
61' Doelpunt Leicester City Doelpunt J. Vardy met assist van Y. Tielemans Leicester City 2-1
62' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel E. Mwepu voor S. March Brighton & Hove Albion
67' VAR: Afgekeurd doelpunt A. Lookman Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel A. Lookman Leicester City
68' Wissel Leicester City Wissel T. Castagne voor R. Bertrand Leicester City
70' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel D. Burn voor D. Welbeck Brighton & Hove Albion
75' Wissel Leicester City Wissel K. Iheanacho voor B. Soumare Leicester City
79' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel J. Moder voor Y. Bissouma Brighton & Hove Albion
86' VAR: Afgekeurd doelpunt O. Ndidi Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel O. Ndidi Leicester City
94' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor R. Sanchez Brighton & Hove Albion
Video hoogtepunten en samenvatting Brighton & Hove Albion - Leicester City
Opstellingen Brighton & Hove Albion - Leicester City
De opstellingen van Brighton & Hove Albion en Leicester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Brighton & Hove Albion gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Leicester City zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.