Nabeschouwing Brighton & Hove Albion - Newcastle United (1-1) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 6 november 2021 - 18:30 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Brighton & Hove Albion het zaterdag 6 november 2021 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Newcastle United. De wedstrijd wordt gespeeld in The American Express Community Stadium in Falmer.

Via de Brighton & Hove Albion - Newcastle United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Brighton & Hove Albion - Newcastle United (1-1)

De Premier League 2021/2022 wedstrijd tussen Brighton & Hove Albion en Newcastle United geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 24 minuten. L. Trossard maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Brighton & Hove Albion vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Newcastle United kwam na 66 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van I. Hayden, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. In de 92e minuut moest Brighton & Hove Albion verder met een man minder nadat R. Sanchez een rode kaart had gekregen. Het lukte Newcastle United in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Brighton & Hove Albion - Newcastle United 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Brighton & Hove Albion - Newcastle United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor J. Lascelles Newcastle United
24' Penalty Brighton & Hove Albion Penalty L. Trossard Brighton & Hove Albion 1-0
46' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel A. Mac Allister voor E. Mwepu Brighton & Hove Albion
60' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor J. Murphy Newcastle United
66' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel N. Maupay voor S. March Brighton & Hove Albion
66' Doelpunt Newcastle United Doelpunt I. Hayden met assist van C. Clark Newcastle United 1-1
69' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor J. Shelvey Newcastle United
73' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor C. Wilson Newcastle United
74' Wissel Newcastle United Wissel Joelinton voor M. Almiron Newcastle United
75' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor A. Lallana Brighton & Hove Albion
75' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel A. Webster voor T. Lamptey Brighton & Hove Albion
84' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor Y. Bissouma Brighton & Hove Albion
84' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor N. Maupay Brighton & Hove Albion
92' Rode kaart Brighton & Hove Albion Rode kaart voor R. Sanchez Brighton & Hove Albion
94' Wissel Newcastle United Wissel D. Gayle voor E. Krafth Newcastle United
Video hoogtepunten en samenvatting Brighton & Hove Albion - Newcastle United
Opstellingen Brighton & Hove Albion - Newcastle United
De opstellingen van Brighton & Hove Albion en Newcastle United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Brighton & Hove Albion gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Newcastle United zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.