Nabeschouwing Burnley - Leicester City (0-2) || Premier League 2021/2022

Dinsdag 1 maart 2022 - 20:45 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Burnley het dinsdag 1 maart 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Leicester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Turf Moor in Burnley.

Via de Burnley - Leicester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Burnley - Leicester City (0-2)

Het Premier League duel tussen Burnley en Leicester City is onder leiding van scheidsrechter Chris Kavanagh geëindigd in een 0-2 overwinning voor Leicester City. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 82e minuut door J. Maddison, waarmee Leicester City met 0-1 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Leicester City opnieuw te scoren. In de 90e minuut was het J. Vardy die de 0-2 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Leicester City.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Leicester City.

LIVE Burnley - Leicester City 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Burnley - Leicester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

40' Wissel Burnley Wissel N. Collins voor B. Mee Burnley
46' Wissel Leicester City Wissel A. Lookman voor R. Pereira Leicester City
57' Gele kaart Burnley Gele kaart voor W. Weghorst Burnley
71' Wissel Burnley Wissel J. Rodriguez voor M. Cornet Burnley
72' Wissel Leicester City Wissel J. Vardy voor P. Daka Leicester City
72' Wissel Leicester City Wissel J. Maddison voor Y. Tielemans Leicester City
82' Doelpunt Leicester City Doelpunt J. Maddison met assist van J. Vardy Leicester City 0-1
88' Wissel Burnley Wissel A. Barnes voor A. Westwood Burnley
90' Doelpunt Leicester City Doelpunt J. Vardy met assist van H. Barnes Leicester City 0-2
91' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor K. Dewsbury-Hall Leicester City
Video hoogtepunten en samenvatting Burnley - Leicester City
Opstellingen Burnley - Leicester City
De opstellingen van Burnley en Leicester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Burnley gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Leicester City zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Sean Dyche
Coach Brendan Rodgers
Voorbeschouwing Burnley - Leicester City

Burnley en Leicester City treffen elkaar in de 22e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Chris Kavanagh en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Burnley en Leicester City in de Premier League vond plaats op 25 september 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide teams is Leicester City favoriet. 6 keer wist de ploeg van Burnley te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Burnley. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Burnley 3
Winst Leicester City 6
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Burnley op een 18e positie staat, terwijl we Leicester City terugvinden op de 13e plaats.