Nabeschouwing Chelsea - Arsenal (2-4) || Premier League 2021/2022

Woensdag 20 april 2022 - 20:45 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Chelsea het woensdag 20 april 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Arsenal. De wedstrijd wordt gespeeld in Stamford Bridge in London.

Via de Chelsea - Arsenal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Chelsea - Arsenal (2-4)

Het Premier League duel tussen Chelsea en Arsenal is onder leiding van scheidsrechter Jonathan Moss geëindigd in een 2-4 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door E. Nketiah, waarmee Arsenal met 0-1 de leiding nam. Chelsea kwam in de 17e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van T. Werner, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 27e minuut zette E. Smith Rowe zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Arsenal de leiding in de wedstrijd nam.

Na 32 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat C. Azpilicueta de 2-2 maakte voor Chelsea. Arsenal leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 57 minuten op voorsprong na een goal van E. Nketiah: 2-3. In de 92e minuut werd de stand op 2-4 gezet na een benutte penalty van Arsenal speler B. Saka.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jonathan Moss bij een 2-4 eindstand in het voordeel van Arsenal.

LIVE Chelsea - Arsenal 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Chelsea - Arsenal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Arsenal Doelpunt E. Nketiah Arsenal 0-1
17' Doelpunt Chelsea Doelpunt T. Werner Chelsea 1-1
27' Doelpunt Arsenal Doelpunt E. Smith Rowe met assist van M. Odegaard Arsenal 1-2
32' Doelpunt Chelsea Doelpunt C. Azpilicueta met assist van M. Mount Chelsea 2-2
46' Wissel Chelsea Wissel T. Silva voor A. Christensen Chelsea
57' Doelpunt Arsenal Doelpunt E. Nketiah Arsenal 2-3
60' Wissel Chelsea Wissel K. Havertz voor R. Lukaku Chelsea
65' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor M. Sarr Chelsea
70' Wissel Arsenal Wissel G. Martinelli voor E. Nketiah Arsenal
75' Wissel Arsenal Wissel C. Soares voor E. Smith Rowe Arsenal
81' Wissel Chelsea Wissel H. Ziyech voor M. Alonso Chelsea
84' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor M. Mount Chelsea
91' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Gabriel Arsenal
91' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor C. Azpilicueta Chelsea
92' Penalty Arsenal Penalty B. Saka Arsenal 2-4
95' Wissel Arsenal Wissel A. Lacazette voor B. Saka Arsenal
Video hoogtepunten en samenvatting Chelsea - Arsenal
Opstellingen Chelsea - Arsenal
De opstellingen van Chelsea en Arsenal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Chelsea gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Arsenal zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Chelsea - Arsenal

Chelsea en Arsenal treffen elkaar in de 25e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Moss en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Chelsea en Arsenal in de Premier League vond plaats op 22 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Chelsea. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide ploegen is Chelsea favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl Arsenal slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Chelsea 17
Winst Arsenal 8
Gelijkspel 8
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Chelsea op een 3e positie staat, terwijl we Arsenal terugvinden op de 5e plaats.