Nabeschouwing Chelsea - Manchester City (0-1) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 25 september 2021 - 13:30 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Chelsea het zaterdag 25 september 2021 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Manchester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Stamford Bridge in London.

Via de Chelsea - Manchester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Chelsea - Manchester City (0-1)

Het Premier League duel tussen Chelsea en Manchester City is onder leiding van scheidsrechter Michael Oliver geëindigd in een 0-1 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 53e minuut door Gabriel Jesus, waarmee Manchester City met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Manchester City uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Chelsea - Manchester City 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Chelsea - Manchester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Wissel Chelsea Wissel T. Silva voor R. James Chelsea
53' Doelpunt Manchester City Doelpunt Gabriel Jesus met assist van J. Cancelo Manchester City 0-1
60' Wissel Chelsea Wissel K. Havertz voor N. Kante Chelsea
65' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor A. Laporte Manchester City
76' Wissel Chelsea Wissel R. Loftus-Cheek voor Jorginho Chelsea
77' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor M. Alonso Chelsea
78' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor A. Christensen Chelsea
81' Wissel Manchester City Wissel R. Mahrez voor K. De Bruyne Manchester City
84' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor A. Rudiger Chelsea
87' Wissel Manchester City Wissel Fernandinho voor P. Foden Manchester City
87' Wissel Manchester City Wissel R. Sterling voor J. Grealish Manchester City
96' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor R. Dias Manchester City
Video hoogtepunten en samenvatting Chelsea - Manchester City
Opstellingen Chelsea - Manchester City
De opstellingen van Chelsea en Manchester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Chelsea gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Manchester City zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Chelsea - Manchester City

Chelsea en Manchester City treffen elkaar in de 6e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Oliver en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Chelsea en Manchester City in de Premier League vond plaats op 8 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Chelsea. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide ploegen is Chelsea favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl Manchester City slechts 12 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Chelsea 17
Winst Manchester City 12
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Chelsea op een 1e positie staat, terwijl we Manchester City terugvinden op de 5e plaats.