Nabeschouwing Chelsea - Southampton (3-1) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 2 oktober 2021 - 16:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Chelsea het zaterdag 2 oktober 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Southampton. De wedstrijd wordt gespeeld in Stamford Bridge in London.

Via de Chelsea - Southampton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Chelsea - Southampton (3-1)

Het Premier League duel tussen Chelsea en Southampton is onder leiding van scheidsrechter Martin Atkinson geëindigd in een 3-1 overwinning voor Chelsea. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door T. Chalobah, waarmee Chelsea met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van J. Ward-Prowse in de 61e minuut zorgde er even later voor dat Southampton weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 77e minuut moest Southampton verder met een man minder nadat J. Ward-Prowse een rode kaart had gekregen.

In de 84e minuut was het Chelsea dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van T. Werner. Na 89 minuten werd de voorsprong voor Chelsea vergroot nadat B. Chilwell de 3-1 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Chelsea.

LIVE Chelsea - Southampton 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Chelsea - Southampton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Chelsea Doelpunt T. Chalobah met assist van R. Loftus-Cheek Chelsea 1-0
34' Gele kaart Southampton Gele kaart voor O. Romeu Southampton
41' VAR: Afgekeurd doelpunt T. Werner Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding T. Werner Chelsea
44' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor T. Tuchel Chelsea
46' Wissel Southampton Wissel I. Diallo voor T. Walcott Southampton
55' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor T. Silva Chelsea
61' Penalty Southampton Penalty J. Ward-Prowse Southampton 1-1
65' Wissel Chelsea Wissel M. Mount voor C. Hudson-Odoi Chelsea
73' Wissel Chelsea Wissel Jorginho voor M. Kovacic Chelsea
73' Wissel Southampton Wissel M. Djenepo voor N. Tella Southampton
77' Rode kaart Southampton Rode kaart voor J. Ward-Prowse Southampton
83' Wissel Chelsea Wissel R. Barkley voor R. Loftus-Cheek Chelsea
84' Doelpunt Chelsea Doelpunt T. Werner met assist van C. Azpilicueta Chelsea 2-1
87' Wissel Southampton Wissel M. Elyounoussi voor N. Redmond Southampton
89' Doelpunt Chelsea Doelpunt B. Chilwell Chelsea 3-1
91' Gele kaart Southampton Gele kaart voor M. Salisu Southampton
95' Gele kaart Southampton Gele kaart voor M. Djenepo Southampton
Video hoogtepunten en samenvatting Chelsea - Southampton
Opstellingen Chelsea - Southampton
De opstellingen van Chelsea en Southampton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Chelsea gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Southampton zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Ralph Hasenhüttl
Voorbeschouwing Chelsea - Southampton

Chelsea en Southampton treffen elkaar in de 7e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin Atkinson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Chelsea en Southampton in de Premier League vond plaats op 20 februari 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide ploegen is Chelsea favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Southampton slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Chelsea 9
Winst Southampton 3
Gelijkspel 6
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Chelsea op een 5e positie staat, terwijl we Southampton terugvinden op de 16e plaats.