Nabeschouwing Leeds United - Chelsea (0-3) || Premier League 2021/2022

Woensdag 11 mei 2022 - 20:30 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Leeds United het woensdag 11 mei 2022 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Chelsea. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Chelsea live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Chelsea (0-3)

Het Premier League duel tussen Leeds United en Chelsea is onder leiding van scheidsrechter Anthony Taylor geëindigd in een 0-3 overwinning voor Chelsea. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Chelsea kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van M. Mount. In de 24e minuut moest D. James van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Anthony Taylor een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Leeds United verder met een speler minder. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 0-1 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Chelsea via een goal van C. Pulisic in de 55e minuut verder uit naar een stand van 0-2.

In de 83e minuut volgde een derde treffer van Chelsea, waarmee R. Lukaku zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Anthony Taylor, waardoor Chelsea dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Leeds United - Chelsea 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Chelsea teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Chelsea Doelpunt M. Mount met assist van R. James Chelsea 0-1
24' Rode kaart Leeds United Rode kaart voor D. James Leeds United
30' Wissel Chelsea Wissel R. Loftus-Cheek voor M. Kovacic Chelsea
37' Wissel Leeds United Wissel J. Firpo voor J. Harrison Leeds United
43' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor K. Phillips Leeds United
55' Doelpunt Chelsea Doelpunt C. Pulisic met assist van M. Mount Chelsea 0-2
59' Wissel Leeds United Wissel M. Klich voor L. Bate Leeds United
78' Wissel Chelsea Wissel C. Azpilicueta voor R. James Chelsea
78' Wissel Chelsea Wissel H. Ziyech voor C. Pulisic Chelsea
78' Wissel Leeds United Wissel J. Gelhardt voor Raphinha Leeds United
83' Doelpunt Chelsea Doelpunt R. Lukaku met assist van H. Ziyech Chelsea 0-3
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Chelsea
Opstellingen Leeds United - Chelsea
De opstellingen van Leeds United en Chelsea zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leeds United gaat aantreden in een 5-4-1 formatie en Chelsea zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 5-4-1
Coach Jesse Marsch
Voorbeschouwing Leeds United - Chelsea

Leeds United en Chelsea treffen elkaar in de 33e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anthony Taylor en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leeds United en Chelsea in de Premier League vond plaats op 11 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Chelsea. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is Chelsea favoriet. 2 keer wist de ploeg van Leeds United te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Leeds United. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Leeds United 0
Winst Chelsea 2
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leeds United op een 18e positie staat, terwijl we Chelsea terugvinden op de 3e plaats.