Nabeschouwing Leicester City - Manchester United (4-2) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 16 oktober 2021 - 16:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Leicester City het zaterdag 16 oktober 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Manchester United. De wedstrijd wordt gespeeld in King Power Stadium in Leicester.

Via de Leicester City - Manchester United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leicester City - Manchester United (4-2)

Het Premier League duel tussen Leicester City en Manchester United is onder leiding van scheidsrechter Craig Pawson geëindigd in een 4-2 overwinning voor Leicester City. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door M. Greenwood, waarmee Manchester United met 0-1 de leiding nam. Leicester City kwam in de 31e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Y. Tielemans, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 78e minuut zette C. Soyuncu zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Leicester City de leiding in de wedstrijd nam.

Na 82 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. Rashford de 2-2 maakte voor Manchester United. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Leicester City leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 83 minuten op voorsprong na een goal van J. Vardy: 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 91e minuut en kwam op naam te staan van Leicester City speler P. Daka, die daarmee tekende voor de 4-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Craig Pawson bij een 4-2 eindstand in het voordeel van Leicester City.

LIVE Leicester City - Manchester United 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leicester City - Manchester United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt Manchester United Doelpunt M. Greenwood met assist van B. Fernandes Manchester United 0-1
31' Doelpunt Leicester City Doelpunt Y. Tielemans met assist van K. Iheanacho Leicester City 1-1
52' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor V. Lindelof Manchester United
65' Wissel Manchester United Wissel M. Rashford voor J. Sancho Manchester United
73' Wissel Leicester City Wissel A. Perez voor J. Maddison Leicester City
77' Wissel Leicester City Wissel P. Daka voor K. Iheanacho Leicester City
78' Doelpunt Leicester City Doelpunt C. Soyuncu met assist van A. Perez Leicester City 2-1
80' Wissel Manchester United Wissel S. McTominay voor N. Matic Manchester United
80' Wissel Manchester United Wissel J. Lingard voor M. Greenwood Manchester United
82' Doelpunt Manchester United Doelpunt M. Rashford met assist van V. Lindelof Manchester United 2-2
83' Doelpunt Leicester City Doelpunt J. Vardy met assist van A. Perez Leicester City 3-2
85' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor A. Wan-Bissaka Manchester United
86' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor P. Pogba Manchester United
88' Wissel Leicester City Wissel J. Vestergaard voor J. Evans Leicester City
91' Doelpunt Leicester City Doelpunt P. Daka Leicester City 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting Leicester City - Manchester United
Opstellingen Leicester City - Manchester United
De opstellingen van Leicester City en Manchester United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leicester City gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Manchester United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Brendan Rodgers
Coach Ole Gunnar Solskjær
Voorbeschouwing Leicester City - Manchester United

Leicester City en Manchester United treffen elkaar in de 8e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Craig Pawson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leicester City en Manchester United in de Premier League vond plaats op 11 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Leicester City. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide teams is Manchester United favoriet. 8 keer wist de ploeg van Leicester City te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Leicester City. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Leicester City 2
Winst Manchester United 8
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leicester City op een 13e positie staat, terwijl we Manchester United terugvinden op de 4e plaats.