Nabeschouwing Manchester City - Chelsea (1-0) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 15 januari 2022 - 13:30 uur



In de Premier League 2021/2022 neemt Manchester City het zaterdag 15 januari 2022 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Chelsea. De wedstrijd wordt gespeeld in Etihad Stadium in Manchester.

Via de Manchester City - Chelsea live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - Chelsea (1-0)

Het Premier League duel tussen Manchester City en Chelsea is onder leiding van scheidsrechter Craig Pawson geëindigd in een 1-0 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 70e minuut door K. De Bruyne, waarmee Manchester City met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Manchester City dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Manchester City uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

Wedstrijdstatistieken Manchester City - Chelsea
Goals
1
0
Balbezit
56%
44%
Gele kaarten
0
2
Schoten totaal
11
4
Schoten op doel
6
1
Aanvallen
121
81
Gevaarlijke aanvallen
70
22
Passes
572
450
Overtredingen
11
6
Buitenspel
3
4
Corners
9
1
Wissels
2
3
LIVE Manchester City - Chelsea 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - Chelsea teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
7' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor M. Alonso Chelsea
32' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor M. Kovacic Chelsea
69' Wissel Chelsea Wissel T. Werner voor C. Pulisic Chelsea
69' Wissel Chelsea Wissel C. Hudson-Odoi voor H. Ziyech Chelsea
70' Doelpunt Manchester City Doelpunt K. De Bruyne met assist van J. Cancelo Manchester City 1-0
81' Wissel Chelsea Wissel M. Mount voor M. Alonso Chelsea
85' Wissel Manchester City Wissel I. Gundogan voor K. De Bruyne Manchester City
88' Wissel Manchester City Wissel Gabriel Jesus voor P. Foden Manchester City
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - Chelsea
Opstellingen Manchester City - Chelsea
De opstellingen van Manchester City en Chelsea zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester City gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Chelsea zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Manchester City - Chelsea

Manchester City en Chelsea treffen elkaar in de 22e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Craig Pawson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester City en Chelsea in de Premier League vond plaats op 25 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester City. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide teams is Chelsea favoriet. 17 keer wist de ploeg van Manchester City te winnen, tegenover 13 winstpartijen voor Manchester City. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Manchester City 13
Winst Chelsea 17
Gelijkspel 3
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester City op een 1e positie staat, terwijl we Chelsea terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Manchester City - Chelsea Opstelling Manchester City Opstelling Chelsea Live Manchester City - Chelsea Live Manchester City - Chelsea kijken Manchester City - Chelsea kijken Live Manchester City - Chelsea stream Manchester City - Chelsea Fox Sports Nabeschouwing Manchester City - Chelsea Uitslag Manchester City - Chelsea Statistieken Manchester City - Chelsea Premier League 2021/2022 Manchester City - Chelsea wedden Manchester City - Chelsea gokken Manchester City - Chelsea Unibet