Nabeschouwing Manchester City - Crystal Palace (0-2) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 30 oktober 2021 - 16:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Manchester City het zaterdag 30 oktober 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Crystal Palace. De wedstrijd wordt gespeeld in Etihad Stadium in Manchester.

Via de Manchester City - Crystal Palace live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - Crystal Palace (0-2)

Het Premier League duel tussen Manchester City en Crystal Palace is onder leiding van scheidsrechter Andre Marriner geëindigd in een 0-2 overwinning voor Crystal Palace. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door W. Zaha, waarmee Crystal Palace met 0-1 de leiding nam. In de 47e minuut moest A. Laporte van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Andre Marriner een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Manchester City verder met een speler minder. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 0-1 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Crystal Palace via een goal van C. Gallagher in de 88e minuut verder uit naar een stand van 0-2.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Crystal Palace.

LIVE Manchester City - Crystal Palace 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - Crystal Palace teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Crystal Palace Doelpunt W. Zaha met assist van C. Gallagher Crystal Palace 0-1
27' Gele kaart Crystal Palace Gele kaart voor J. Ayew Crystal Palace
47' Rode kaart Manchester City Rode kaart voor A. Laporte Manchester City
50' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor B. Silva Manchester City
51' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor Ederson Manchester City
59' Wissel Manchester City Wissel J. Stones voor K. De Bruyne Manchester City
60' VAR: Afgekeurd doelpunt G. de Jesus Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel G. de Jesus Manchester City
65' Gele kaart Crystal Palace Gele kaart voor C. Gallagher Crystal Palace
65' Wissel Crystal Palace Wissel C. Benteke voor J. Ayew Crystal Palace
73' Wissel Crystal Palace Wissel J. Schlupp voor O. Edouard Crystal Palace
78' Wissel Manchester City Wissel R. Mahrez voor J. Cancelo Manchester City
78' Wissel Manchester City Wissel R. Sterling voor J. Grealish Manchester City
85' Wissel Crystal Palace Wissel M. Olise voor C. Kouyate Crystal Palace
86' Gele kaart Crystal Palace Gele kaart voor Guaita Crystal Palace
88' Doelpunt Crystal Palace Doelpunt C. Gallagher met assist van M. Olise Crystal Palace 0-2
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - Crystal Palace
Opstellingen Manchester City - Crystal Palace
De opstellingen van Manchester City en Crystal Palace zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester City gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Crystal Palace zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Patrick Vieira
Voorbeschouwing Manchester City - Crystal Palace

Manchester City en Crystal Palace treffen elkaar in de 10e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andre Marriner en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester City en Crystal Palace in de Premier League vond plaats op 1 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester City. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide ploegen is Manchester City favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Crystal Palace slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Manchester City 12
Winst Crystal Palace 2
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester City op een 3e positie staat, terwijl we Crystal Palace terugvinden op de 15e plaats.