Nabeschouwing Manchester City - Leicester City (6-3) || Premier League 2021/2022

Zondag 26 december 2021 - 16:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Manchester City het zondag 26 december 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Leicester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Etihad Stadium in Manchester.

Via de Manchester City - Leicester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - Leicester City (6-3)

Het Premier League duel tussen Manchester City en Leicester City is onder leiding van scheidsrechter Chris Kavanagh geëindigd in een 6-3 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Manchester City kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van K. De Bruyne. Een penalty zorgde er later in de 14e minuut voor dat Manchester City via R. Mahrez op 2-0 kwam te staan. In de 21e minuut volgde een derde treffer van Manchester City, waarmee I. Gundogan zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

R. Sterling zette Manchester City even later op 4-0 nadat hij een door scheidsrechter Chris Kavanagh toegekende penalty wist te benutten. Na 55 minuten wist Leicester City eindelijk iets terug te doen. Via een doelpunt van J. Maddison bracht het de achterstand terug tot 4-1. In de 59e minuut was het A. Lookman van Leicester City wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Het volgende doelpunt van Leicester City viel in de 65e minuut en betekende de 4-3. Het doelpunt kwam op naam van K. Iheanacho. In de 69e minuut werd opnieuw gescoord, ditmaal door A. Laporte van Manchester City die daarmee tekende voor de 5-3. In de 87e minuut kwam het doelpuntenfestijn met een laatste goal ten einde. Namens Manchester City had R. Sterling het laatste woord door de 6-3 eindstand op het bord te zetten.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Chris Kavanagh bij een 6-3 eindstand in het voordeel van Manchester City.

LIVE Manchester City - Leicester City 6-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - Leicester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Manchester City Doelpunt K. De Bruyne met assist van Fernandinho Manchester City 1-0
14' Penalty Manchester City Penalty R. Mahrez Manchester City 2-0
21' Doelpunt Manchester City Doelpunt I. Gundogan Manchester City 3-0
25' Penalty Manchester City Penalty R. Sterling Manchester City 4-0
45' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor J. Vestergaard Leicester City
46' Wissel Leicester City Wissel T. Castagne voor A. Perez Leicester City
55' Doelpunt Leicester City Doelpunt J. Maddison met assist van K. Iheanacho Leicester City 4-1
59' Doelpunt Leicester City Doelpunt A. Lookman met assist van K. Iheanacho Leicester City 4-2
65' Doelpunt Leicester City Doelpunt K. Iheanacho Leicester City 4-3
69' Doelpunt Manchester City Doelpunt A. Laporte met assist van R. Mahrez Manchester City 5-3
71' Wissel Manchester City Wissel P. Foden voor K. De Bruyne Manchester City
71' Wissel Leicester City Wissel H. Choudhury voor Y. Tielemans Leicester City
75' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor J. Maddison Leicester City
87' Doelpunt Manchester City Doelpunt R. Sterling met assist van R. Dias Manchester City 6-3
91' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor Fernandinho Manchester City
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - Leicester City
Opstellingen Manchester City - Leicester City
De opstellingen van Manchester City en Leicester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester City gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Leicester City zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Formatie 4-4-1-1
Coach Brendan Rodgers
Voorbeschouwing Manchester City - Leicester City

Manchester City en Leicester City treffen elkaar in de 19e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Chris Kavanagh en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester City en Leicester City in de Premier League vond plaats op 11 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester City. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Manchester City favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Leicester City slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Manchester City 10
Winst Leicester City 4
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester City op een 1e positie staat, terwijl we Leicester City terugvinden op de 9e plaats.