Nabeschouwing Manchester City - Tottenham Hotspur (2-3) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 19 februari 2022 - 18:30 uur



In de Premier League 2021/2022 neemt Manchester City het zaterdag 19 februari 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Tottenham Hotspur. De wedstrijd wordt gespeeld in Etihad Stadium in Manchester.

Via de Manchester City - Tottenham Hotspur live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - Tottenham Hotspur (2-3)

Het Premier League duel tussen Manchester City en Tottenham Hotspur is onder leiding van scheidsrechter Anthony Taylor geëindigd in een 2-3 overwinning voor Tottenham Hotspur. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Tottenham Hotspur kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van D. Kulusevski. Manchester City kwam in de 33e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van I. Gundogan, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 59e minuut zette H. Kane zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Tottenham Hotspur de leiding in de wedstrijd nam.

R. Mahrez zette Manchester City even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Anthony Taylor toegekende penalty wist te benutten. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Tottenham Hotspur dat in de 95e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat H. Kane de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Anthony Taylor bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Tottenham Hotspur.

Wedstrijdstatistieken Manchester City - Tottenham Hotspur
Goals
2
3
Balbezit
72%
28%
Gele kaarten
0
3
Schoten totaal
21
6
Schoten op doel
4
5
Aanvallen
192
41
Gevaarlijke aanvallen
149
7
Passes
748
297
Overtredingen
5
7
Buitenspel
1
3
Corners
10
0
Wissels
1
3
LIVE Manchester City - Tottenham Hotspur 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - Tottenham Hotspur teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
4' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt D. Kulusevski met assist van Son Heung-Min Tottenham Hotspur 0-1
33' Doelpunt Manchester City Doelpunt I. Gundogan Manchester City 1-1
59' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt H. Kane met assist van Son Heung-Min Tottenham Hotspur 1-2
64' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor P. Hojbjerg Tottenham Hotspur
68' Wissel Manchester City Wissel R. Mahrez voor R. Sterling Manchester City
73' VAR: Afgekeurd doelpunt H. Kane Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel H. Kane Tottenham Hotspur
76' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor C. Romero Tottenham Hotspur
80' Wissel Tottenham Hotspur Wissel Lucas Moura voor Son Heung-Min Tottenham Hotspur
80' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor H. Lloris Tottenham Hotspur
83' Wissel Tottenham Hotspur Wissel M. Doherty voor Emerson Royal Tottenham Hotspur
92' Penalty Manchester City Penalty R. Mahrez Manchester City 2-2
94' Wissel Tottenham Hotspur Wissel D. Sanchez voor R. Sessegnon Tottenham Hotspur
95' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt H. Kane met assist van D. Kulusevski Tottenham Hotspur 2-3
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - Tottenham Hotspur
Opstellingen Manchester City - Tottenham Hotspur
De opstellingen van Manchester City en Tottenham Hotspur zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester City gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Tottenham Hotspur zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Josep Guardiola i Sala
Wissels Manchester City
# Speler Pos.
33 Scott Carson K
5 John Stones V
6 Nathan Aké V
11 Oleksandr Zinchenko V
90 Roméo Lavia M
25 Fernando Luiz Rosa M
87 James Mcatee M
48 Liam Delap A
26 Riyad Mahrez A
Formatie 3-4-2-1
Coach Antonio Conte
Voorbeschouwing Manchester City - Tottenham Hotspur

Manchester City en Tottenham Hotspur treffen elkaar in de 26e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anthony Taylor en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester City en Tottenham Hotspur in de Premier League vond plaats op 15 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Tottenham Hotspur. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide teams is Tottenham Hotspur favoriet. 16 keer wist de ploeg van Manchester City te winnen, tegenover 14 winstpartijen voor Manchester City. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Manchester City 14
Winst Tottenham Hotspur 16
Gelijkspel 3
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester City op een 1e positie staat, terwijl we Tottenham Hotspur terugvinden op de 8e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Manchester City - Tottenham Hotspur Opstelling Manchester City Opstelling Tottenham Hotspur Live Manchester City - Tottenham Hotspur Live Manchester City - Tottenham Hotspur kijken Manchester City - Tottenham Hotspur kijken Live Manchester City - Tottenham Hotspur stream Manchester City - Tottenham Hotspur Fox Sports Nabeschouwing Manchester City - Tottenham Hotspur Uitslag Manchester City - Tottenham Hotspur Statistieken Manchester City - Tottenham Hotspur Premier League 2021/2022 Manchester City - Tottenham Hotspur wedden Manchester City - Tottenham Hotspur gokken Manchester City - Tottenham Hotspur Unibet