Nabeschouwing Manchester United - Leeds United (5-1) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 14 augustus 2021 - 13:30 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Manchester United het zaterdag 14 augustus 2021 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in Old Trafford in Manchester.

Via de Manchester United - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester United - Leeds United (5-1)

Het Premier League duel tussen Manchester United en Leeds United is onder leiding van scheidsrechter Paul Tierney geëindigd in een 5-1 overwinning voor Manchester United. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 30e minuut door B. Fernandes, waarmee Manchester United met 1-0 de leiding nam. Leeds United kwam in de 48e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van L. Ayling, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 52e minuut zette M. Greenwood zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Manchester United de leiding in de wedstrijd nam.

Na 54 minuten werd de voorsprong voor Manchester United vergroot nadat B. Fernandes de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 60e minuut nadat B. Fernandes namens Manchester United de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 68e minuut en kwam op naam te staan van Manchester United speler Fred, die daarmee tekende voor de 5-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Paul Tierney en eindigde de wedstrijd dus met een 5-1 stand in het voordeel van Manchester United.

LIVE Manchester United - Leeds United 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester United - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Doelpunt Manchester United Doelpunt B. Fernandes met assist van P. Pogba Manchester United 1-0
46' Wissel Leeds United Wissel J. Firpo voor Rodrigo Leeds United
48' Doelpunt Leeds United Doelpunt L. Ayling met assist van S. Dallas Leeds United 1-1
52' Doelpunt Manchester United Doelpunt M. Greenwood met assist van P. Pogba Manchester United 2-1
54' Doelpunt Manchester United Doelpunt B. Fernandes met assist van P. Pogba Manchester United 3-1
59' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor L. Cooper Leeds United
60' Doelpunt Manchester United Doelpunt B. Fernandes met assist van V. Lindelof Manchester United 4-1
62' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Raphinha Leeds United
68' Doelpunt Manchester United Doelpunt Fred met assist van P. Pogba Manchester United 5-1
69' Wissel Manchester United Wissel N. Matic voor S. McTominay Manchester United
69' Wissel Leeds United Wissel H. Costa voor J. Harrison Leeds United
75' Wissel Manchester United Wissel J. Sancho voor D. James Manchester United
75' Wissel Manchester United Wissel A. Martial voor P. Pogba Manchester United
77' Wissel Leeds United Wissel T. Roberts voor P. Bamford Leeds United
83' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor L. Shaw Manchester United
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester United - Leeds United
Opstellingen Manchester United - Leeds United
De opstellingen van Manchester United en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Leeds United zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Coach Ole Gunnar Solskjær
Formatie 4-1-4-1
Coach Marcelo Alberto Bielsa Caldera
Voorbeschouwing Manchester United - Leeds United

Manchester United en Leeds United treffen elkaar in de 1e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paul Tierney en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Premier League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Manchester United en Leeds United in de Premier League vond plaats op 25 april 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Manchester United favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Leeds United slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.