Nabeschouwing Newcastle United - Leeds United (1-1) || Premier League 2021/2022

Vrijdag 17 september 2021 - 21:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Newcastle United het vrijdag 17 september 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in St. James' Park in Newcastle upon Tyne.

Via de Newcastle United - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Newcastle United - Leeds United (1-1)

De Premier League 2021/2022 wedstrijd tussen Newcastle United en Leeds United geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door Raphinha, waarmee Leeds United met 0-1 de leiding nam. Newcastle United kwam na 44 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van A. Saint-Maximin, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE Newcastle United - Leeds United 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Newcastle United - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor M. Ritchie Newcastle United
13' Doelpunt Leeds United Doelpunt Raphinha met assist van P. Bamford Leeds United 0-1
39' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor M. Almiron Newcastle United
44' Doelpunt Newcastle United Doelpunt A. Saint-Maximin met assist van Joelinton Newcastle United 1-1
57' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Rodrigo Leeds United
61' Wissel Leeds United Wissel T. Roberts voor D. James Leeds United
62' Wissel Newcastle United Wissel R. Fraser voor M. Almiron Newcastle United
67' Wissel Leeds United Wissel C. Summerville voor Raphinha Leeds United
80' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor J. Firpo Leeds United
81' Wissel Newcastle United Wissel E. Krafth voor J. Manquillo Newcastle United
89' Wissel Leeds United Wissel J. Shackleton voor L. Ayling Leeds United
91' Wissel Newcastle United Wissel J. Murphy voor Joelinton Newcastle United
Video hoogtepunten en samenvatting Newcastle United - Leeds United
Opstellingen Newcastle United - Leeds United
De opstellingen van Newcastle United en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Newcastle United gaat aantreden in een 5-4-1 formatie en Leeds United zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Newcastle United - Leeds United

Newcastle United en Leeds United treffen elkaar in de 5e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mike Dean en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Newcastle United en Leeds United in de Premier League vond plaats op 26 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Leeds United. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is Leeds United favoriet. 2 keer wist de ploeg van Newcastle United te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Newcastle United. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Newcastle United 0
Winst Leeds United 2

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Newcastle United op een 19e positie staat, terwijl we Leeds United terugvinden op de 17e plaats.