Nabeschouwing Wolverhampton Wanderers - Aston Villa (2-1) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 2 april 2022 - 16:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Wolverhampton Wanderers het zaterdag 2 april 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Aston Villa. De wedstrijd wordt gespeeld in Molineux Stadium in Wolverhampton.

Via de Wolverhampton Wanderers - Aston Villa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wolverhampton Wanderers - Aston Villa (2-1)

Het Premier League duel tussen Wolverhampton Wanderers en Aston Villa is onder leiding van scheidsrechter Darren England geëindigd in een 2-1 overwinning voor Wolverhampton Wanderers. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door Jonny, waarmee Wolverhampton Wanderers met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van A. Young zorgde ervoor dat Wolverhampton Wanderers op 2-0 kwam te staan in de 36e minuut. Vlak voor tijd werd de stand 2-1 doordat O. Watkins van Aston Villa een penalty wist te benutten in de 86e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Darren England, waardoor Wolverhampton Wanderers dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Wolverhampton Wanderers - Aston Villa 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wolverhampton Wanderers - Aston Villa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Wolverhampton Wanderers Doelpunt Jonny Wolverhampton Wanderers 1-0
13' Wissel Aston Villa Wissel A. Young voor L. Digne Aston Villa
25' Gele kaart Wolverhampton Wanderers Gele kaart voor C. Coady Wolverhampton Wanderers
36' Eigen doelpunt Wolverhampton Wanderers Eigen doelpunt A. Young Wolverhampton Wanderers 2-0
38' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor J. McGinn Aston Villa
66' Gele kaart Wolverhampton Wanderers Gele kaart voor Jonny Wolverhampton Wanderers
68' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel Hwang Hee-Chan voor D. Podence Wolverhampton Wanderers
72' Wissel Aston Villa Wissel D. Luiz voor M. Sanson Aston Villa
74' Wissel Aston Villa Wissel E. Buendia voor Coutinho Aston Villa
75' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel P. Neto voor Trincao Wolverhampton Wanderers
86' Penalty Aston Villa Penalty O. Watkins Aston Villa 2-1
91' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel Chiquinho voor F. Silva Wolverhampton Wanderers
92' Gele kaart Wolverhampton Wanderers Gele kaart voor F. Marcal Wolverhampton Wanderers
93' Gele kaart Wolverhampton Wanderers Gele kaart voor P. Neto Wolverhampton Wanderers
93' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor A. Young Aston Villa
94' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor E. Konsa Aston Villa
Video hoogtepunten en samenvatting Wolverhampton Wanderers - Aston Villa
Opstellingen Wolverhampton Wanderers - Aston Villa
De opstellingen van Wolverhampton Wanderers en Aston Villa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wolverhampton Wanderers gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Aston Villa zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Steven Gerrard
Voorbeschouwing Wolverhampton Wanderers - Aston Villa

Wolverhampton Wanderers en Aston Villa treffen elkaar in de 31e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Darren England en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Wolverhampton Wanderers en Aston Villa in de Premier League vond plaats op 16 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Wolverhampton Wanderers. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide ploegen is Wolverhampton Wanderers favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Aston Villa slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Wolverhampton Wanderers 4
Winst Aston Villa 3
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Wolverhampton Wanderers op een 8e positie staat, terwijl we Aston Villa terugvinden op de 9e plaats.