Nabeschouwing Everton - Tottenham Hotspur (2-6) || Premier League 2018/2019

Zondag 23 december 2018 - 17:00 uur

In de Premier League 2018/2019 neemt Everton het zondag 23 december 2018 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Tottenham Hotspur. De wedstrijd wordt gespeeld in Goodison Park in Liverpool.

Via de Everton - Tottenham Hotspur live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Everton - Tottenham Hotspur (2-6)

Het Premier League duel tussen Everton en Tottenham Hotspur is onder leiding van scheidsrechter Paul Tierney geëindigd in een 2-6 overwinning voor Tottenham Hotspur. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-6 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door T. Walcott, waarmee Everton met 1-0 de leiding nam. Tottenham Hotspur kwam in de 27e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Son Heung-Min, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 35e minuut zette D. Alli zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Tottenham Hotspur de leiding in de wedstrijd nam.

Na 42 minuten werd de voorsprong voor Tottenham Hotspur vergroot nadat H. Kane de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 48e minuut nadat C. Eriksen namens Tottenham Hotspur de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. In de 51e minuut was het G. Sigurðsson van Everton wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 2-4 scoorde. Vervolgens was de beurt weer aan Tottenham Hotspur om te scoren. In de 61e minuut zette Son Heung-Min de stand op 2-5 in het voordeel van Tottenham Hotspur. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Tottenham Hotspur. Het was H. Kane die in de 74e minuut de stand op 2-6 zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Paul Tierney en eindigde de wedstrijd dus met een 2-6 stand in het voordeel van Tottenham Hotspur.

LIVE Everton - Tottenham Hotspur 2-6

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Everton - Tottenham Hotspur teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Doelpunt Everton Doelpunt T. Walcott met assist van D. Calvert-Lewin Everton 1-0
27' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt Son Heung-Min Tottenham Hotspur 1-1
32' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor K. Trippier Tottenham Hotspur
35' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt D. Alli Tottenham Hotspur 1-2
42' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt H. Kane Tottenham Hotspur 1-3
46' Wissel Tottenham Hotspur Wissel E. Lamela voor D. Alli Tottenham Hotspur
48' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt C. Eriksen Tottenham Hotspur 1-4
51' Doelpunt Everton Doelpunt G. Sigurðsson met assist van Richarlison Everton 2-4
53' Wissel Everton Wissel M. Schneiderlin voor André Gomes Everton
61' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt Son Heung-Min met assist van E. Lamela Tottenham Hotspur 2-5
71' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor C. Eriksen Tottenham Hotspur
74' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt H. Kane met assist van Son Heung-Min Tottenham Hotspur 2-6
75' Wissel Everton Wissel Bernard voor Richarlison Everton
79' Wissel Tottenham Hotspur Wissel O. Skipp voor Son Heung-Min Tottenham Hotspur
83' Wissel Everton Wissel C. Tosun voor G. Sigurðsson Everton
83' Wissel Tottenham Hotspur Wissel Lucas Moura voor M. Sissoko Tottenham Hotspur
Video hoogtepunten en samenvatting Everton - Tottenham Hotspur
Opstellingen Everton - Tottenham Hotspur
De opstellingen van Everton en Tottenham Hotspur zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Everton gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Tottenham Hotspur zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.