Nabeschouwing Zenit - Sochi (3-0) || Russische Premier League 2023/2024

Zaterdag 25 november 2023 - 13:15 uur

In de Russische Premier League 2023/2024 neemt Zenit het zaterdag 25 november 2023 om 13:15 uur in eigen huis op tegen Sochi. De wedstrijd wordt gespeeld in Saint Petersburg Stadium in St. Petersburg.

Via de Zenit - Sochi live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zenit - Sochi (3-0)

Het Russische Premier League duel tussen Zenit en Sochi is onder leiding van scheidsrechter Kirill Levnikov geëindigd in een 3-0 overwinning voor Zenit. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 47e minuut door Rodrigão , waarmee Zenit met 1-0 de leiding nam. Zenit kreeg via Claudinho in de 53e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Kirill Levnikov de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Zenit via een goal van Wilson Isidor in de 58e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

In de 89e minuut volgde een derde treffer van Zenit, waarmee Andrey Mostovoy zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kirill Levnikov, waardoor Zenit dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Zenit - Sochi 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zenit - Sochi teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart Sochi Gele kaart voor Ivan Ignatjev Sochi
18' Wissel Sochi Wissel Ivan Miladinovic voor Vanja Drkusic Sochi
47' Doelpunt Zenit Doelpunt Rodrigão  met assist van Douglas Santos Zenit 1-0
51' Strahinja Erakovic Zenit
53' Penalty gemist Zenit Penalty gemist Claudinho Claudinho Zenit
58' Doelpunt Zenit Doelpunt Wilson Isidor met assist van Wendel Zenit 2-0
59' Wissel Sochi Wissel Yuriy Medvedev voor Timofey Margasov Sochi
59' Wissel Sochi Wissel Artem Makarchuk voor Ivan Ignatjev Sochi
69' Wissel Zenit Wissel Ivan Sergeev voor Claudinho Zenit
69' Wissel Sochi Wissel Victorien Angban voor Amir Batyrev Sochi
69' Wissel Zenit Wissel Aleksandr Kovalenko voor Wilson Isidor Zenit
69' Wissel Sochi Wissel Miguel voor Kirill Zaika Sochi
77' Wissel Zenit Wissel Dmitri Chistyakov voor Strahinja Erakovic Zenit
78' Wissel Zenit Wissel Aleksandr Erokhin voor Wendel Zenit
82' Wissel Zenit Wissel Aleksey Sutormin voor Nuraly Alip Zenit
89' Doelpunt Zenit Doelpunt Andrey Mostovoy met assist van Aleksey Sutormin Zenit 3-0
Video hoogtepunten en samenvatting Zenit - Sochi
Opstellingen Zenit - Sochi
De opstellingen van Zenit en Sochi zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zenit gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Sochi zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Zenit - Sochi

Zenit en Sochi treffen elkaar in de 16e speelronde van de Russische Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kirill Levnikov en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Zenit en Sochi in de Russische Premier League vond plaats op 7 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Zenit. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide ploegen is Zenit favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Sochi slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Zenit 6
Winst Sochi 1
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Zenit op een 2e positie staat, terwijl we Sochi terugvinden op de 16e plaats.