Nabeschouwing Aberdeen - Motherwell (3-3) || Schotse Premiership 2023/2024

Woensdag 14 februari 2024 - 20:45 uur

In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Aberdeen het woensdag 14 februari 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Motherwell. De wedstrijd wordt gespeeld in Pittodrie Stadium in Aberdeen.

Via de Aberdeen - Motherwell live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aberdeen - Motherwell (3-3)

De Schotse Premiership 2023/2024 wedstrijd tussen Aberdeen en Motherwell geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-3 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 5 minuten. Thelonius Bair maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Motherwell vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Motherwell vergrootte in de 22e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Thelonius Bair op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 26e minuut volgde een derde treffer van Motherwell, waarmee Adam Devine zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 31 minuten deed Duk iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Aberdeen werd verkleind tot 1-3. In de 37e minuut kwam Aberdeen weer dichterbij, nadat Stefan Gartenmann de stand terug wist te brengen naar 2-3. Uiteindelijk viel dan alsnog de gelijkmaker voor Aberdeen. In de 50e minuut was het Duk die belangrijk was voor de ploeg door de 3-3 te maken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Kevin Clancy en eindigde de wedstrijd dus met een 3-3 stand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Aberdeen - Motherwell 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aberdeen - Motherwell teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Penalty Motherwell Penalty Thelonius Bair Motherwell 0-1
22' Doelpunt Motherwell Doelpunt Thelonius Bair met assist van Georgie Gent Motherwell 0-2
26' Doelpunt Motherwell Doelpunt Adam Devine Motherwell 0-3
30' Wissel Aberdeen Wissel Angus MacDonald voor Dante Polvara Aberdeen
30' Wissel Aberdeen Wissel Duk voor Shayden Morris Aberdeen
31' Doelpunt Aberdeen Doelpunt Duk met assist van Leighton Clarkson Aberdeen 1-3
37' Doelpunt Aberdeen Doelpunt Stefan Gartenmann Aberdeen 2-3
50' Doelpunt Aberdeen Doelpunt Duk met assist van Graeme Shinnie Aberdeen 3-3
58' Wissel Motherwell Wissel Sam Nicholson voor Davor Zdravkovski Motherwell
61' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor Sam Nicholson Motherwell
72' Wissel Motherwell Wissel Jonathan Obika voor Jack Vale Motherwell
72' Wissel Motherwell Wissel Stephen ODonnell voor Adam Devine Motherwell
77' Wissel Aberdeen Wissel Killian Phillips voor Leighton Clarkson Aberdeen
79' VAR: Afgekeurd doelpunt Harry Paton Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding Harry Paton Motherwell
83' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor Angus MacDonald Aberdeen
87' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor Paul McGinn Motherwell
90' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor Graeme Shinnie Aberdeen
94' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor Calum Butcher Motherwell
95' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor Liam Kelly Motherwell
Video hoogtepunten en samenvatting Aberdeen - Motherwell
Opstellingen Aberdeen - Motherwell
De opstellingen van Aberdeen en Motherwell zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aberdeen gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Motherwell zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.