Nabeschouwing Motherwell - Aberdeen (2-4) || Schotse Premiership 2023/2024

Woensdag 1 november 2023 - 20:45 uur

In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Motherwell het woensdag 1 november 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Aberdeen. De wedstrijd wordt gespeeld in Fir Park in Motherwell.

Via de Motherwell - Aberdeen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Motherwell - Aberdeen (2-4)

Het Schotse Premiership duel tussen Motherwell en Aberdeen is onder leiding van scheidsrechter Colin Steven geëindigd in een 2-4 overwinning voor Aberdeen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door Jamie McGrath, waarmee Aberdeen met 0-1 de leiding nam. Aberdeen vergrootte in de 44e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Nicky Devlin op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 68e minuut volgde een derde treffer van Aberdeen, waarmee Jamie McGrath zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Aberdeen geen gas terug, waardoor in de 74e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van Luís Henriques de Barros Lopes. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 78e minuut wist Thelonius Bair namens Motherwell de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4. In de 94e minuut scoorde Davor Zdravkovski namens Motherwell. Scheidsrechter Colin Steven besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Colin Steven bij een 2-4 eindstand in het voordeel van Aberdeen.

LIVE Motherwell - Aberdeen 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Motherwell - Aberdeen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Doelpunt Aberdeen Doelpunt Jamie McGrath Aberdeen 0-1
44' Doelpunt Aberdeen Doelpunt Nicky Devlin Aberdeen 0-2
46' Wissel Motherwell Wissel Mika Biereth voor Callum Slattery Motherwell
46' Wissel Motherwell Wissel Calum Butcher voor Bevis Mugabi Motherwell
51' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor Calum Butcher Motherwell
52' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor Conor Wilkinson Motherwell
54' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor Brodie Spencer Motherwell
59' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor Mika Biereth Motherwell
65' Wissel Aberdeen Wissel Connor Barron voor Dante Polvara Aberdeen
68' Doelpunt Aberdeen Doelpunt Jamie McGrath Aberdeen 0-3
69' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor Liam Kelly Motherwell
70' Wissel Aberdeen Wissel Luís Henriques de Barros Lopes voor Jamie McGrath Aberdeen
70' Wissel Motherwell Wissel Davor Zdravkovski voor Lennon Miller Motherwell
72' Wissel Aberdeen Wissel Ester Sokler voor Bojan Miovski Aberdeen
73' Wissel Aberdeen Wissel Ryan Duncan voor Graeme Shinnie Aberdeen
74' Doelpunt Aberdeen Doelpunt Luís Henriques de Barros Lopes met assist van Ryan Duncan Aberdeen 0-4
75' Wissel Motherwell Wissel Thelonius Bair voor Stephen ODonnell Motherwell
75' Wissel Motherwell Wissel Oli Shaw voor Conor Wilkinson Motherwell
78' Doelpunt Motherwell Doelpunt Thelonius Bair met assist van Oli Shaw Motherwell 1-4
86' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor Kelle Roos Aberdeen
94' Doelpunt Motherwell Doelpunt Davor Zdravkovski Motherwell
93' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor Mika Biereth Motherwell 2-4
Video hoogtepunten en samenvatting Motherwell - Aberdeen
Opstellingen Motherwell - Aberdeen
De opstellingen van Motherwell en Aberdeen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Motherwell gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Aberdeen zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.