Nabeschouwing Motherwell - Celtic (1-3) || Schotse Premiership 2023/2024

Zondag 25 februari 2024 - 13:00 uur

In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Motherwell het zondag 25 februari 2024 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Celtic. De wedstrijd wordt gespeeld in Fir Park in Motherwell.

Via de Motherwell - Celtic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Motherwell - Celtic (1-3)

Het Schotse Premiership duel tussen Motherwell en Celtic is onder leiding van scheidsrechter William Collum geëindigd in een 1-3 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 43e minuut door Blair Spittal, waarmee Motherwell met 1-0 de leiding nam. Celtic kwam in de 51e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Adam Idah, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 94e minuut zette Adam Idah zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Celtic de leiding in de wedstrijd nam.

Na 96 minuten werd de voorsprong voor Celtic vergroot nadat Luis Palma de 1-3 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Celtic.

LIVE Motherwell - Celtic 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Motherwell - Celtic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

43' Doelpunt Motherwell Doelpunt Blair Spittal met assist van Lennon Miller Motherwell 1-0
46' Wissel Celtic Wissel Adam Idah voor Kyogo Furuhashi Celtic
51' Doelpunt Celtic Doelpunt Adam Idah met assist van Greg Taylor Celtic 1-1
55' Gele kaart Celtic Gele kaart voor Greg Taylor Celtic
61' Wissel Celtic Wissel Cameron Carter-Vickers voor Maik Nawrocki Celtic
61' Wissel Celtic Wissel Hyun-jun Yang voor Nicolas-Gerrit Kühn Celtic
73' Wissel Motherwell Wissel Sam Nicholson voor Jack Vale Motherwell
74' Wissel Motherwell Wissel Calum Butcher voor Dan Casey Motherwell
77' Wissel Celtic Wissel Paulo Bernardo voor Tomoki Iwata Celtic
79' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor Calum Butcher Motherwell
80' Calum Butcher Motherwell
84' Wissel Motherwell Wissel Oli Shaw voor Adam Devine Motherwell
84' Wissel Celtic Wissel Luis Palma voor Daizen Maeda  Celtic
84' Wissel Motherwell Wissel Stephen ODonnell voor Lennon Miller Motherwell
89' Wissel Motherwell Wissel Shane Blaney voor Georgie Gent Motherwell
94' Doelpunt Celtic Doelpunt Adam Idah met assist van Alistair Johnston Celtic 1-2
96' Doelpunt Celtic Doelpunt Luis Palma met assist van Hyun-jun Yang Celtic 1-3
98' Gele kaart Celtic Gele kaart voor Luis Palma Celtic
Video hoogtepunten en samenvatting Motherwell - Celtic
Opstellingen Motherwell - Celtic
De opstellingen van Motherwell en Celtic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Motherwell gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Celtic zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.