Nabeschouwing Porto - Sporting CP (2-2) || Primeira Liga 2021/2022

Vrijdag 11 februari 2022 - 21:15 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Porto het vrijdag 11 februari 2022 om 21:15 uur in eigen huis op tegen Sporting CP. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Do Dragão in Porto.

Via de Porto - Sporting CP live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Porto - Sporting CP (2-2)

De Primeira Liga 2021/2022 wedstrijd tussen Porto en Sporting CP geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door Paulinho, waarmee Sporting CP met 0-1 de leiding nam. Sporting CP vergrootte in de 34e minuut de voorsprong nadat het via een goal van N. Santos op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 38e minuut wist Porto de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via F. Vieira.

In de 49e minuut moest Sporting CP verder met een man minder, nadat S. Coates een tweede gele kaart kreeg. Na 78 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. Taremi de 2-2 maakte namens Porto. In de 100e minuut werd opnieuw een speler van het veld gestuurd met een rode kaart. Tabata van Sporting CP was degene die voortijdig naar de kleedkamer werd verwezen. In de 100e minuut werd opnieuw een rode kaart uitgedeeld. Dit keer was het J. Palhinha van Sporting CP die voortijdig moest vertrekken. In de 100e minuut werd opnieuw een rode kaart getrokken. Dit keer moest A. Marchesin van Porto vroegtijdig het veld verlaten. Na 90 minuten moest opnieuw een speler het veld verlaten. Dit keer was het Pepe van Porto die van de scheidsrechter een rode kaart kreeg.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Porto - Sporting CP 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Porto - Sporting CP teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor M. Reis Sporting CP
8' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Paulinho met assist van M. Reis Sporting CP 0-1
27' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor S. Coates Sporting CP
34' Doelpunt Sporting CP Doelpunt N. Santos met assist van P. Sarabia Sporting CP 0-2
38' Doelpunt Porto Doelpunt F. Vieira met assist van M. Taremi Porto 1-2
42' Gele kaart Porto Gele kaart voor Pepe Porto
45' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor R. Esgaio Sporting CP
45' Gele kaart Porto Gele kaart voor Otavio Porto
49' Tweede gele kaart Sporting CP Tweede gele kaart voor S. Coates Sporting CP
54' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Paulinho Sporting CP
54' Wissel Sporting CP Wissel J. Palhinha voor P. Sarabia Sporting CP
57' Wissel Porto Wissel Galeno voor Vitinha Porto
63' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor N. Santos Sporting CP
66' Wissel Sporting CP Wissel I. Slimani voor Paulinho Sporting CP
66' Wissel Sporting CP Wissel Neto voor N. Santos Sporting CP
71' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor J. Palhinha Sporting CP
74' Wissel Porto Wissel F. Conceicao voor M. Uribe Porto
74' Wissel Porto Wissel Pepe voor Joao Mario Porto
78' Doelpunt Porto Doelpunt M. Taremi met assist van F. Vieira Porto 2-2
82' Gele kaart Porto Gele kaart voor F. Vieira Porto
90' Wissel Porto Wissel T. Martinez voor Evanilson Porto
90' Wissel Porto Wissel M. Grujic voor F. Vieira Porto
91' Gele kaart Porto Gele kaart voor Pepe Porto
92' Wissel Sporting CP Wissel Tabata voor M. Ugarte Sporting CP
100' Rode kaart Sporting CP Rode kaart voor Tabata Sporting CP
100' Rode kaart Sporting CP Rode kaart voor J. Palhinha Sporting CP
100' Rode kaart Porto Rode kaart voor A. Marchesin Porto
100' Rode kaart Porto Rode kaart voor Pepe Porto
Video hoogtepunten en samenvatting Porto - Sporting CP
Opstellingen Porto - Sporting CP
De opstellingen van Porto en Sporting CP zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Porto gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Sporting CP zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Porto - Sporting CP

Porto en Sporting CP treffen elkaar in de 22e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter João Pedro Silva Pinheiro en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Porto en Sporting CP in de Primeira Liga vond plaats op 11 september 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 31 duels tussen beide ploegen is Porto favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Sporting CP slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Porto 13
Winst Sporting CP 7
Gelijkspel 11
Totaal 31

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Porto op een 1e positie staat, terwijl we Sporting CP terugvinden op de 2e plaats.