Nabeschouwing Benfica - Arouca (2-0) || Primeira Liga 2021/2022

Zaterdag 14 augustus 2021 - 19:00 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Benfica het zaterdag 14 augustus 2021 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Arouca. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - Arouca live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Arouca (2-0)

Het Primeira Liga duel tussen Benfica en Arouca is onder leiding van scheidsrechter Manuel Mota geëindigd in een 2-0 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor V. Braga in de 8e minuut, waardoor Arouca met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel in de eerste helft, na 38 minuten was het G. Waldschmidt die Benfica op een 1-0 voorsprong zette. In de 44e werd de voorsprong voor Benfica verdubbeld dankzij een doelpunt van R. Yaremchuk.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Benfica.

LIVE Benfica - Arouca 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Arouca teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Rode kaart Arouca Rode kaart voor V. Braga Arouca
12' Wissel Arouca Wissel Fernando Augusto voor Arsenio Arouca
38' Doelpunt Benfica Doelpunt G. Waldschmidt met assist van R. Yaremchuk Benfica 1-0
44' Doelpunt Benfica Doelpunt R. Yaremchuk met assist van Pizzi Benfica 2-0
57' Wissel Benfica Wissel R. Silva voor Pizzi Benfica
57' Wissel Benfica Wissel A. Taarabt voor J. Mario Benfica
57' Wissel Benfica Wissel G. Ramos voor R. Yaremchuk Benfica
60' Wissel Arouca Wissel Adilio voor A. Silva Arouca
60' Wissel Arouca Wissel Pite voor Eugeni Arouca
66' Wissel Benfica Wissel A. Almeida voor Gilberto Benfica
73' Wissel Arouca Wissel O. Dasa voor A. Bukia Arouca
73' Wissel Arouca Wissel Bruno voor P. Moreira Arouca
82' VAR: Afgekeurd doelpunt G. Waldschmidt Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel G. Waldschmidt Benfica
84' Wissel Benfica Wissel Carlos Vinicius voor G. Waldschmidt Benfica
85' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Morato Benfica
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Arouca
Opstellingen Benfica - Arouca
De opstellingen van Benfica en Arouca zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Arouca zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Benfica - Arouca

Benfica en Arouca treffen elkaar in de 2e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Manuel Mota en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Arouca in de Primeira Liga vond plaats op 10 februari 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Benfica. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Benfica favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Arouca slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Benfica 6
Winst Arouca 1
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Benfica op een 8e positie staat, terwijl we Arouca terugvinden op de 13e plaats.