Nabeschouwing Famalicão - Sporting Braga (3-2) || Primeira Liga 2021/2022

Zondag 15 mei 2022 - 19:00 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Famalicão het zondag 15 mei 2022 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Sporting Braga. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Municipal 22 de Junho in Vila Nova de Famalicão.

Via de Famalicão - Sporting Braga live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Famalicão - Sporting Braga (3-2)

Het Primeira Liga duel tussen Famalicão en Sporting Braga is onder leiding van scheidsrechter Manuel Mota geëindigd in een 3-2 overwinning voor Famalicão. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Sporting Braga kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van R. Horta. Sporting Braga vergrootte in de 19e minuut de voorsprong nadat het via een goal van V. Oliveira op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 43e minuut wist Famalicão de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via S. B. Banza.

Na 80 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat B. R. Rodrigues do Nascimento de 2-2 maakte voor Famalicão. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Famalicão dat in de 89e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat S. B. Banza de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 96 minuten werd D. Carmo van Sporting Braga met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor het team met een man minder de resterende wedstrijd moest vervolgen. In de 96e minuut werd opnieuw een rode kaart uitgedeeld. Dit keer was het Riccieli van Famalicão die voortijdig moest vertrekken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Manuel Mota bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Famalicão.

LIVE Famalicão - Sporting Braga 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Famalicão - Sporting Braga teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt R. Horta met assist van A. Ruiz Sporting Braga 0-1
12' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Al Musrati Sporting Braga
12' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor C. Pickel Famalicão
19' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt V. Oliveira met assist van A. Horta Sporting Braga 0-2
35' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor D. Carmo Sporting Braga
38' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor Rodrigues Pepe Famalicão
43' Doelpunt Famalicão Doelpunt S. B. Banza met assist van B. R. Rodrigues do Nascimento Famalicão 1-2
46' Wissel Sporting Braga Wissel Tormena voor D. Carmo Sporting Braga
57' Wissel Sporting Braga Wissel F. Moura voor R. Gomes Sporting Braga
57' Wissel Sporting Braga Wissel A. Castro voor A. Horta Sporting Braga
59' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Tormena Sporting Braga
68' Wissel Famalicão Wissel J. Kadile voor Heriberto Tavares Famalicão
68' Wissel Famalicão Wissel I. Dolcek voor A. Marin Famalicão
74' Wissel Famalicão Wissel D. Batubinsika voor Alex Famalicão
80' Doelpunt Famalicão Doelpunt B. R. Rodrigues do Nascimento met assist van Rodrigues Pepe Famalicão 2-2
80' Wissel Sporting Braga Wissel M. Fale voor V. Oliveira Sporting Braga
81' Wissel Famalicão Wissel J. Cadiz voor J. C. Teixeira Famalicão
84' Wissel Sporting Braga Wissel R. Fernandes voor D. Leite Sporting Braga
89' Doelpunt Famalicão Doelpunt S. B. Banza met assist van B. R. Rodrigues do Nascimento Famalicão 3-2
90' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor S. B. Banza Famalicão
96' Rode kaart Sporting Braga Rode kaart voor D. Carmo Sporting Braga
96' Rode kaart Famalicão Rode kaart voor Riccieli Famalicão
Video hoogtepunten en samenvatting Famalicão - Sporting Braga
Opstellingen Famalicão - Sporting Braga
De opstellingen van Famalicão en Sporting Braga zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Famalicão gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Sporting Braga zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Famalicão - Sporting Braga

Famalicão en Sporting Braga treffen elkaar in de 34e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Manuel Mota en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Famalicão en Sporting Braga in de Primeira Liga vond plaats op 9 januari 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide teams is Sporting Braga favoriet. 1 keer wist de ploeg van Famalicão te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Famalicão. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Famalicão 0
Winst Sporting Braga 1
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Famalicão op een 13e positie staat, terwijl we Sporting Braga terugvinden op de 4e plaats.