Nabeschouwing Anderlecht - Gent (1-0) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zondag 4 februari 2024 - 18:30 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Anderlecht het zondag 4 februari 2024 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Gent. De wedstrijd wordt gespeeld in Lotto Park in Brussels.

Via de Anderlecht - Gent live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - Gent (1-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen Anderlecht en Gent is onder leiding van scheidsrechter Nicolas Laforge geëindigd in een 1-0 overwinning voor Anderlecht. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 46 minuten. Anders Dreyer maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Anderlecht vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Anderlecht uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Anderlecht - Gent 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - Gent teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Gele kaart Gent Gele kaart voor Pieter Gerkens Gent
43' Gele kaart Gent Gele kaart voor Tsuyoshi Watanabe Gent
46' Penalty Anderlecht Penalty Anders Dreyer Anderlecht 1-0
65' Gele kaart Gent Gele kaart voor Stefan Mitrović Gent
71' Wissel Anderlecht Wissel Theo Leoni voor Yari Verschaeren Anderlecht
77' Wissel Gent Wissel Omri Gendelman voor Tsuyoshi Watanabe Gent
77' Wissel Gent Wissel Franck Surdez voor Matisse Samoise Gent
78' Gele kaart Gent Gele kaart voor Daisuke Yokota Gent
82' Wissel Anderlecht Wissel Nilson Angulo voor Thorgan Hazard Anderlecht
82' Wissel Anderlecht Wissel Kasper Dolberg voor Luis Vázquez Anderlecht
86' VAR: Afgekeurd doelpunt Julien De Sart Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding Julien De Sart Gent
95' Wissel Anderlecht Wissel Federico Gattoni voor Mario Stroeykens Anderlecht
97' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Louis Patris Anderlecht
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - Gent
Opstellingen Anderlecht - Gent
De opstellingen van Anderlecht en Gent zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Anderlecht gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Gent zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Coach Brian Riemer
Formatie 3-4-2-1
Coach Hein Vanhaezebrouck
Voorbeschouwing Anderlecht - Gent

Anderlecht en Gent treffen elkaar in de 24e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nicolas Laforge en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Anderlecht en Gent in de Jupiler Pro League vond plaats op 12 november 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 50 duels tussen beide ploegen is Anderlecht favoriet. De thuisploeg wist 20 keer te winnen, terwijl Gent slechts 11 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 19 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Anderlecht 20
Winst Gent 11
Gelijkspel 19
Totaal 50

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Anderlecht op een 2e positie staat, terwijl we Gent terugvinden op de 5e plaats.