Nabeschouwing Anderlecht - Standard Luik (2-2) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zondag 10 december 2023 - 18:30 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Anderlecht het zondag 10 december 2023 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Standard Luik. De wedstrijd wordt gespeeld in Lotto Park in Brussels.

Via de Anderlecht - Standard Luik live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - Standard Luik (2-2)

De Jupiler Pro League 2023/2024 wedstrijd tussen Anderlecht en Standard Luik geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door Anders Dreyer, waarmee Anderlecht met 1-0 de leiding nam. Standard Liège kwam in de 47e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Hayao Kawabe, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 55e minuut zette Wilfried Kanga zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Standard Liège de leiding in de wedstrijd nam.

Anders Dreyer zette Anderlecht even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Jonathan Lardot toegekende penalty wist te benutten.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Anderlecht - Standard Luik 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - Standard Luik teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Doelpunt Anderlecht Doelpunt Anders Dreyer met assist van Yari Verschaeren Anderlecht 1-0
23' Anders Dreyer Anderlecht
36' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor Hayao Kawabe Standard Liège
43' Wissel Standard Liège Wissel Merveille Bokadi voor Zinho Vanheusden  Standard Liège
47' Doelpunt Standard Liège Doelpunt Hayao Kawabe met assist van Marlon Fossey Standard Liège 1-1
55' Doelpunt Standard Liège Doelpunt Wilfried Kanga met assist van Steven Alzate Standard Liège 1-2
63' Wissel Anderlecht Wissel Luis Vázquez voor Kasper Dolberg Anderlecht
63' Wissel Anderlecht Wissel Francis Amuzu voor Yari Verschaeren Anderlecht
63' Wissel Anderlecht Wissel Theo Leoni voor Mario Stroeykens Anderlecht
68' Wissel Standard Liège Wissel Gilles Dewaele voor Moussa Djenepo Standard Liège
72' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor Aiden ONeill Standard Liège
73' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor Nathan Ngoy Standard Liège
74' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Anders Dreyer Anderlecht
75' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Zeno Debast Anderlecht
77' Penalty Anderlecht Penalty Anders Dreyer Anderlecht 2-2
82' Wissel Standard Liège Wissel William Balikwisha voor Hayao Kawabe Standard Liège
82' Wissel Standard Liège Wissel Noah Ohio voor Wilfried Kanga Standard Liège
82' Wissel Anderlecht Wissel Benito Raman voor Anders Dreyer Anderlecht
82' Wissel Standard Liège Wissel Kamal Sowah voor Isaac Price Standard Liège
85' Wissel Anderlecht Wissel Majeed Ashimeru voor Mats Rits Anderlecht
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - Standard Luik
Opstellingen Anderlecht - Standard Luik
De opstellingen van Anderlecht en Standard Luik zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Anderlecht gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Standard Luik zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.