Nabeschouwing Anderlecht - Union Saint-Gilloise (2-1) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zondag 14 april 2024 - 18:30 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Anderlecht het zondag 14 april 2024 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Union Saint-Gilloise. De wedstrijd wordt gespeeld in Lotto Park in Brussels.

Via de Anderlecht - Union Saint-Gilloise live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - Union Saint-Gilloise (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Anderlecht en Union Saint-Gilloise is onder leiding van scheidsrechter Erik Lambrechts geëindigd in een 2-1 overwinning voor Anderlecht. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door Kasper Dolberg, waarmee Anderlecht met 1-0 de leiding nam. In de 64e minuut kreeg Zeno Debast van Anderlecht voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Anderlecht de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Door een benutte penalty kwam Union Saint-Gilloise vervolgens op 1-1. Het was Cameron Puertas die vanaf 11 meter wist te scoren in de 66e minuut.

In de 76e minuut was het Anderlecht dat op een 2-1 voorsprong kwam na een goal van Francis Amuzu, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Erik Lambrechts, waardoor Anderlecht dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Anderlecht - Union Saint-Gilloise 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - Union Saint-Gilloise teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Anderlecht Doelpunt Kasper Dolberg Anderlecht 1-0
25' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor Cameron Puertas Union Saint-Gilloise
29' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Zeno Debast Anderlecht
37' Wissel Anderlecht Wissel Francis Amuzu voor Thorgan Hazard Anderlecht
49' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor T. Leoni Anderlecht
57' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Mats Rits Anderlecht
63' Gustaf Nilsson Union Saint-Gilloise
64' Tweede gele kaart Anderlecht Tweede gele kaart voor Zeno Debast Anderlecht
66' Penalty Union Saint-Gilloise Penalty Cameron Puertas Union Saint-Gilloise 1-1
68' Wissel Anderlecht Wissel Thomas Delaney voor Anders Dreyer Anderlecht
68' Wissel Anderlecht Wissel Federico Gattoni voor M. Stroeykens Anderlecht
75' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel C. Terho voor Henok Teklab Union Saint-Gilloise
75' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel L. Amani voor Noah Sadiki Union Saint-Gilloise
76' Doelpunt Anderlecht Doelpunt Francis Amuzu met assist van K. Sardella Anderlecht 2-1
81' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Dennis Eckert Ayensa voor Mohamed Amoura Union Saint-Gilloise
81' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Kevin Rodríguez  voor Gustaf Nilsson Union Saint-Gilloise
83' Wissel Anderlecht Wissel Luis Vázquez voor Kasper Dolberg Anderlecht
85' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor C. Terho Union Saint-Gilloise
96' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor Koki Machida Union Saint-Gilloise
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - Union Saint-Gilloise
Opstellingen Anderlecht - Union Saint-Gilloise
De opstellingen van Anderlecht en Union Saint-Gilloise zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Anderlecht gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Union Saint-Gilloise zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.