Nabeschouwing Antwerp - Genk (0-1) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zaterdag 6 april 2024 - 20:45 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Antwerp het zaterdag 6 april 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in Bosuilstadion in Deurne.

Via de Antwerp - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Antwerp - Genk (0-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Antwerp en Genk is onder leiding van scheidsrechter Lothar D'hondt geëindigd in een 0-1 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 44e minuut door Anouar Ait El Hadj, waarmee Genk met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Genk dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Genk.

LIVE Antwerp - Genk 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Antwerp - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

32' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor Vincent Janssen Antwerp
44' Doelpunt Genk Doelpunt Anouar Ait El Hadj met assist van Joris Kayembe Genk 0-1
46' Wissel Antwerp Wissel Michel-Ange Balikwisha voor Ritchie De Laet Antwerp
50' Gele kaart Genk Gele kaart voor Bilal El Khannouss Genk
50' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor Alhassan Yusuf Antwerp
60' Wissel Antwerp Wissel M. Doumbia voor Jacob Ondrejka Antwerp
66' Wissel Antwerp Wissel Soumaïla Coulibaly voor Jelle Bataille Antwerp
80' Wissel Antwerp Wissel Gyrano Kerk voor George Ilenikhena Antwerp
80' Wissel Antwerp Wissel E. Matazo voor Jurgen Ekkelenkamp Antwerp
84' Wissel Genk Wissel Andi Zeqiri voor Anouar Ait El Hadj Genk
86' Wissel Genk Wissel Eduard Sobol voor Bilal El Khannouss Genk
89' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor Gyrano Kerk Antwerp
Video hoogtepunten en samenvatting Antwerp - Genk
Opstellingen Antwerp - Genk
De opstellingen van Antwerp en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Antwerp gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Genk zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Coach Mark van Bommel
Voorbeschouwing Antwerp - Genk

Antwerp en Genk treffen elkaar in de 2e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lothar D'hondt en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Antwerp en Genk in de Jupiler Pro League vond plaats op 26 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Genk. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide teams is Genk favoriet. 9 keer wist de ploeg van Antwerp te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Antwerp. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Antwerp 6
Winst Genk 9
Gelijkspel 5
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Antwerp op een 5e positie staat, terwijl we Genk terugvinden op de 3e plaats.