Nabeschouwing Antwerp - Union Saint-Gilloise (0-3) || Jupiler Pro League 2023/2024

Donderdag 25 april 2024 - 20:30 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Antwerp het donderdag 25 april 2024 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Union Saint-Gilloise. De wedstrijd wordt gespeeld in Bosuilstadion in Deurne.

Via de Antwerp - Union Saint-Gilloise live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Antwerp - Union Saint-Gilloise (0-3)

Het Jupiler Pro League duel tussen Antwerp en Union Saint-Gilloise is onder leiding van scheidsrechter Nicolas Laforge geëindigd in een 0-3 overwinning voor Union Saint-Gilloise. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 48e minuut door Cameron Puertas, waarmee Union Saint-Gilloise met 0-1 de leiding nam. Union Saint-Gilloise vergrootte in de 56e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Mohamed Amoura op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Laat in de wedstrijd volgde nog een derde en laatste doelpunt. Het was Cameron Puertas van Union Saint-Gilloise die de 0-3 wist te maken in de 87e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Nicolas Laforge, waardoor Union Saint-Gilloise dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Antwerp - Union Saint-Gilloise 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Antwerp - Union Saint-Gilloise teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor Mohamed Amoura Union Saint-Gilloise
19' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor Kevin Mac Allister  Union Saint-Gilloise
36' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor Mathias Rasmussen Union Saint-Gilloise
46' Wissel Antwerp Wissel George Ilenikhena voor Jurgen Ekkelenkamp Antwerp
47' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor Toby Alderweireld  Antwerp
48' Doelpunt Union Saint-Gilloise Doelpunt Cameron Puertas Union Saint-Gilloise 0-1
56' Doelpunt Union Saint-Gilloise Doelpunt Mohamed Amoura met assist van Cameron Puertas Union Saint-Gilloise 0-2
56' Wissel Antwerp Wissel Jacob Ondrejka voor E. Matazo Antwerp
58' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor Jelle Bataille Antwerp
69' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor Mandela Keita  Antwerp
73' Wissel Antwerp Wissel Ritchie De Laet voor Owen Wijndal Antwerp
73' Wissel Antwerp Wissel Soumaïla Coulibaly voor Jelle Bataille Antwerp
73' Wissel Antwerp Wissel Alhassan Yusuf voor Mandela Keita  Antwerp
75' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Ross Sykes voor Kevin Mac Allister  Union Saint-Gilloise
76' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Noah Sadiki voor Henok Teklab Union Saint-Gilloise
83' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel L. Amani voor Mathias Rasmussen Union Saint-Gilloise
83' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Kevin Rodríguez  voor Gustaf Nilsson Union Saint-Gilloise
84' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor Alessio Castro-Montes Union Saint-Gilloise
87' Doelpunt Union Saint-Gilloise Doelpunt Cameron Puertas met assist van Alessio Castro-Montes Union Saint-Gilloise 0-3
89' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Dennis Eckert Ayensa voor Mohamed Amoura Union Saint-Gilloise
Video hoogtepunten en samenvatting Antwerp - Union Saint-Gilloise
Opstellingen Antwerp - Union Saint-Gilloise
De opstellingen van Antwerp en Union Saint-Gilloise zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Antwerp gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Union Saint-Gilloise zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Mark van Bommel
Coach Alexander Blessin
Voorbeschouwing Antwerp - Union Saint-Gilloise

Antwerp en Union Saint-Gilloise treffen elkaar in de 5e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nicolas Laforge en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Antwerp en Union Saint-Gilloise in de Jupiler Pro League vond plaats op 17 maart 2024 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Antwerp favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Union Saint-Gilloise slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Antwerp 3
Winst Union Saint-Gilloise 2
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Antwerp op een 6e positie staat, terwijl we Union Saint-Gilloise terugvinden op de 3e plaats.