Nabeschouwing AS Eupen - Genk (1-3) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zondag 10 december 2023 - 16:00 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt AS Eupen het zondag 10 december 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion am Kehrweg in Eupen.

Via de AS Eupen - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AS Eupen - Genk (1-3)

Het Jupiler Pro League duel tussen AS Eupen en Genk is onder leiding van scheidsrechter Simon Bourdeaud'hui geëindigd in een 1-3 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 48e minuut door Yira Collins Sor, waarmee Genk met 0-1 de leiding nam. Genk vergrootte in de 56e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Joseph Paintsil op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 65e minuut wist AS Eupen de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Regan Charles-Cook.

Na 92 minuten werd de voorsprong voor Genk vergroot nadat Tolu Arokodare de 1-3 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Genk.

LIVE AS Eupen - Genk 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AS Eupen - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor Florian Kohfeldt AS Eupen
26' Victor Pálsson AS Eupen
48' Doelpunt Genk Doelpunt Yira Collins Sor met assist van Bryan Heynen Genk 0-1
46' Wissel AS Eupen Wissel Kevin Möhwald voor Miloš Pantović AS Eupen
53' Gele kaart Genk Gele kaart voor Alieu Fadera Genk
56' Doelpunt Genk Doelpunt Joseph Paintsil met assist van Bilal El Khannouss Genk 0-2
59' Wissel AS Eupen Wissel Regan Charles-Cook voor Isaac Christie-Davies AS Eupen
65' Doelpunt AS Eupen Doelpunt Regan Charles-Cook met assist van Kevin Möhwald AS Eupen 1-2
75' Wissel AS Eupen Wissel Nathan Bitumazala voor Alfred Finnbogason AS Eupen
75' Wissel AS Eupen Wissel Oleksandr Filin voor Jan Král AS Eupen
80' Gele kaart Genk Gele kaart voor Carlos Cuesta Genk
81' Wissel Genk Wissel Christopher Baah voor Joseph Paintsil Genk
81' Wissel Genk Wissel Tolu Arokodare voor Yira Collins Sor Genk
81' Wissel Genk Wissel Alejandro Galarza voor Bilal El Khannouss Genk
88' Wissel AS Eupen Wissel Jerome Deom voor Brandon Baiye AS Eupen
92' Doelpunt Genk Doelpunt Tolu Arokodare met assist van Christopher Baah Genk 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting AS Eupen - Genk
Opstellingen AS Eupen - Genk
De opstellingen van AS Eupen en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AS Eupen gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Genk zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.