Nabeschouwing AS Eupen - RWDM (1-3) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zaterdag 11 november 2023 - 18:15 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt AS Eupen het zaterdag 11 november 2023 om 18:15 uur in eigen huis op tegen RWDM. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion am Kehrweg in Eupen.

Via de AS Eupen - RWDM live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AS Eupen - RWDM (1-3)

Het Jupiler Pro League duel tussen AS Eupen en RWDM is onder leiding van scheidsrechter Bert Put geëindigd in een 1-3 overwinning voor RWDM. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 30e minuut door Isaac Nuhu, waarmee AS Eupen met 1-0 de leiding nam. RWDM kwam in de 35e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Xavier Mercier, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 66e minuut zette Shuto Abe zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee RWDM de leiding in de wedstrijd nam.

Na 87 minuten werd de voorsprong voor RWDM vergroot nadat Romildo Del Piage de 1-3 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor RWDM.

LIVE AS Eupen - RWDM 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AS Eupen - RWDM teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor Kevin Möhwald AS Eupen
6' Gele kaart RWDM Gele kaart voor Fredrik Landén RWDM
30' Doelpunt AS Eupen Doelpunt Isaac Nuhu met assist van Amadou Keita  AS Eupen 1-0
35' Doelpunt RWDM Doelpunt Xavier Mercier met assist van Fredrik Landén RWDM 1-1
40' Gele kaart RWDM Gele kaart voor Ilay Camara RWDM
66' Doelpunt RWDM Doelpunt Shuto Abe met assist van Jeff Reine-Adélaïde RWDM 1-2
67' Wissel AS Eupen Wissel Alfreð Finnbogason voor Miloš Pantović AS Eupen
68' Wissel AS Eupen Wissel Regan Charles-Cook voor Isaac Nuhu AS Eupen
68' Wissel RWDM Wissel Romildo Del Piage voor Jeff Reine-Adélaïde RWDM
68' Wissel RWDM Wissel Moussa Sissako voor Fredrik Landén RWDM
70' Gele kaart RWDM Gele kaart voor Pierre Dwomoh RWDM
82' Gele kaart RWDM Gele kaart voor Makhtar Gueye RWDM
85' Wissel AS Eupen Wissel Karol Lorenzo Youndje Sihom voor Isaac Christie-Davies AS Eupen
86' Wissel AS Eupen Wissel Jerome Deom voor Yentl Van Genechten AS Eupen
87' Doelpunt RWDM Doelpunt Romildo Del Piage met assist van Makhtar Gueye RWDM 1-3
89' Wissel RWDM Wissel Youssouf Koné voor Xavier Mercier RWDM
89' Wissel RWDM Wissel Niklo Dailly voor Makhtar Gueye RWDM
93' Wissel RWDM Wissel Sada Diallo voor Ilay Camara RWDM
Video hoogtepunten en samenvatting AS Eupen - RWDM
Opstellingen AS Eupen - RWDM
De opstellingen van AS Eupen en RWDM zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AS Eupen gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en RWDM zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Coach Florian Kohfeldt
Formatie 3-4-2-1
Coach Claudio Roberto da Silva
Voorbeschouwing AS Eupen - RWDM

AS Eupen en RWDM treffen elkaar in de 14e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bert Put en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat AS Eupen en RWDM elkaar treffen in de Jupiler Pro League.

Winst AS Eupen 0
Winst RWDM 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AS Eupen op een 10e positie staat, terwijl we RWDM terugvinden op de 11e plaats.